Google versnelt Chrome updatecyclus naar vier weken

chrome

Google kondigt aan dat het sneller Chrome-updates wil pushen vanaf Q3 2021. De eerste versie in de versnelde updatecyclus is Chrome 94.

De huidige updatecyclus van zes weken wordt hiermee flink ingekort. De beslissing van Google komt er nadat het flinke verbeteringen heeft gezien in de test- en leverprocessen voor Chrome. IT-admins die liever meer tijd hebben om updates te beheren, kunnen beroep doen op een nieuwe extended stable version van Chrome. Deze versie van Chrome krijgt elke acht weken milestone-updates volgens Google.

Door de releasecyclus van acht weken krijgt worden er wel elke twee weken security-updates gepusht door Google om belangrijke problemen op te lossen. Deze updates bevatten echter geen nieuwe functies en herstellen ook niet alle veiligheidsproblemen vergeleken met de updatecyclus van vier weken bij traditionele gebruikers. Een noodpatch zoals begin deze maand wordt overigens wel altijd aangeboden wanneer bijvoorbeeld een zero-daylek actief wordt misbruikt, ongeacht in welke updatecyclus je zit.

lees ook

Chrome vult binnenkort HTTPS aan bij ingave van korte URL

Google start vanaf Chrome 94 met de versnelde updatecyclus van de internetbrowser. Die versie staat in Q3 van 2021 gepland.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home