Sommige Dell XPS 13 Plus-schermen vallen uit hun chassis

Dell wordt met een aantal schermproblemen geconfronteerd binnen de XPS 13 Plus premium laptopmodellen. De pc-fabrikant is op de hoogte van het probleem en contacteert proactief getroffen klanten.

Eerder dit jaar trok Dell de aandacht van menig pc-liefhebber met het radicale design van de XPS 13 Plus met naadloos touchpad en aanraakgevoelig numeriek klavier. Nu de eerste modellen worden geleverd aan klanten, blijkt dat de pc-fabrikant een fout heeft gemaakt in het assemblageproces. De meeste klachten focussen specifiek op de OLED-variant.

De meest ernstige is het OLED-paneel dat loskomt van het chassis. Op Reddit worden nog andere problemen gerapporteerd zoals schermen die uitvallen of rare kleuren vertonen. Sommige modellen verliezen na verloop van tijd ook de aanraakfunctionaliteit.

Officiële reactie van Dell

Er zijn tegelijk klachten van klanten die hun toegewezen bestellingen opeens zien verdwijnen om opnieuw in de wachtrij plaats te nemen voor een nieuwe bestelling. Het is voorlopig onduidelijk hoe wijdverspreid het probleem is, maar Dell laat aan The Verge weten dat het op de hoogte is van het probleem.

“We hebben ontdekt dat sommige schermen in XPS 13 Plus OLED-systemen los kunnen komen door problemen met de lijm van een derde partij. We hebben het probleem snel opgelost binnen het productieproces.” Dell benadrukt dat het proactief in gesprek is met getroffen klanten om het scherm te vervangen, idealiter voor het loskomt.

OLED-schermen én LCD-schermen

Dell zegt dat ook sommige XPS 13 Plus-modellen zonder OLED-scherm ook getroffen zijn. Toevallig hebben wij op de redactie zo’n defect testtoestel ontvangen met een IPS LCD-scherm dat lijnen vertoont en refreshfouten maakt in het linkerdeel van het scherm.

Dell XPS 13 Plus schermfout

Een tweede testmodel waarmee we nu aan de slag zijn, werkt wel naar behoren. Je kan de review volgende week op ITdaily in detail lezen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home