Dell ontfermt zich over recyclage en hergebruik van je IT-hardware, ongeacht het merk

Dell brengt zijn Asset Recovery Services naar België. Met de dienst kunnen organisaties eenvoudig IT-hardware laten ophalen en recycleren. Die hoeft bovendien niet van Dell zelf afkomstig te zijn.

Dell gaat ook Belgische ondernemingen helpen met de recyclage van hun IT-materiaal. Daartoe brengt de hardwarespecialist zijn Asset Recovery Services naar ons land. Met die oplossing ontfermt Dell zich over iedere laptop, desktop, server of randapparaat dat aan het einde van zijn leven is. Het merk van een toestel is daarbij van geen belang.

Asset Recovery Services komt met een zelfservice-portaal waarmee organisaties de terugname van hun apparaten kunnen beheren. De dienst is gericht op bedrijven van alle formaten. Dell zorgt ervoor dat toestellen op een verantwoorde manier gerecycleerd worden, zodat de ecologische voetafdruk van bedrijven kleiner wordt.

Tweede leven

Zijn toestellen nog geld waard, dan wordt je daarvoor vergoed. Dell zal bovendien proberen om geschikte toestellen een nieuw leven te geven. Om privacy en veiligheid van data te garanderen, biedt Dell twee opties met de dienst. Ofwel worden alle data op locatie gewist volgens de NIST SP 800-88r1-standaard voordat apparatuur wordt meegenomen, ofwel worden datadragers fysiek vernietigd voor ze een bedrijf verlaten.

Heeft hardware geen waarde meer, dan zal Dell de producten op een verantwoorde manier recycleren. Asset Recovery Services biedt daarbij telkens een end-to-end-oplossing: van de ophaling tot de finale rapportage over de resultaten. Dell biedt de Asset Recovery Services zowel zelf aan als via zijn partnernetwerk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home