Dell vernieuwt commercieel portfolio met slanke en lichte Latitude- en Precision-laptops

Dell lanceert nieuwe zakelijke toestellen in zijn Latitude-portfolio. Een laag gewicht en slank design staan centraal. Ook de Precision-line-up krijgt een update met ’s werelds kleinste 14 inch-workstation. Tot slot pakt Dell uit met nieuwe software voor alle toestellen inde vorm van Dell Optimizer.

Dell plant een flinke verfrissing van zijn commerciële portfolio. Eerst en vooral krijgt het Latitude-gamma een update. De Latitude 9430 springt het meest in het oog. Dat 2-in-1-toestel heeft een omklapbaar 16:10 14 inch-scherm in een slank chassis. Dell liet zich duidelijk inspireren door de eigen XPS-reeks met de erg dunne schermranden. Binnenin zitten Intel Core-chips van de twaalfde generatie.

Lichtgewicht

Het toestel krijgt gezelschap van een andere premium telg in de Latitude-familie: de Latitude 7330 Ultralight. Dat traditionele clamshell-model heeft een 13,3 inch-scherm met een klassieke 16:9-schermverhouding. De troef hier is het gewicht: Dell claimt dat de laptop 0,967 kg weegt. De fabrikant benadrukt dat de draagbaarheid niet ten koste van de connectiviteit gaat: alle belangrijke poorten zoals USB-C, USB-A en HDMI tekenen nog steeds present. De twee toestellen zijn rechtstreekse concurrenten voor de HP Elite Dragonfly-reeks.

Verder actualiseert Dell zijn hele Latitude 7000-reeks. Dat betekent dat je Intel Alder Lake terugvindt in alle 13 inch, 14 inch en 15 inch-modellen. Dell investeerde extra aandacht in de koeling tijdens videocalls, zodat de laptops in theorie stil blijven. Alle toestellen uit de 7000-reeks hebben een FHD-webcam aan boord en ondersteunen DDR5-geheugen. Ze zijn configureerbaar tot en met Core i7 U en P-CPU’s, met diverse opties al naargelang het model.

Workstation en randapparatuur

Dell lanceert ook een nieuwe workstation: de Precision 5470. Dat toestel krijgt volgens de fabrikant zelf de kroon van ’s werelds dunste, lichtste en krachtigste 14 inch-workstation. Het toestel heeft een 16:10-scherm met maximaal een QHD+-resolutie. Binnenin vind je CPU’s tot en met de 45 watt Intel Core i9 van de twaalfde generatie. Verder kan je het toestel configureren met een Nvidia RTX A1000: een professionele Ampere-GPU die Nvidia pas aankondigde. Dell kiest tot slot voor DDR5-geheugen (maximaal 64 GB) en tot 4 TB aan opslag. In de marge lanceert Dell ook 15 inch- en 17 inch-versies: de Precision 5570 en 5770.

Tot slot pakt de fabrikant uit met randapparatuur zoals enkele nieuwe docks, een draadloze luidspreker, een soundbar en nieuwe zakelijke schermen. Die Dell UltraSharp USB-C-monitors doen dubbel dienst als dock en komen in 27 inch en 32 inch met een 4K-resolutie. Dell wijst op de IPS Black-technologie in de panelen die voor extra diepe zwarten zorgt.

Voor België communiceert Dell nog geen prijzen en beschikbaarheden. Internationaal zijn de nieuwe toestellen in de loop van april beschikbaar. Dell zet tijdens de constructie van zijn toestellen in op ecologie door alsmaar meer duurzame materialen te gebruiken, en zorgt voor een volledig recycleerbare verpakking.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home