DeepL lanceert taalmodel dat nauwkeuriger is dan concurrent Google Translate

deepL

DeepL introduceert een nieuwe generatie van zijn taalmodel dat betere vertalingen zou verkrijgen in vergelijking met grote concurrenten zoal GPT-4, Google en Microsoft.

Eind mei haalde DeepL nog 300 miljoen dollar op bij investeerders en vandaag lanceert de Google Translate-concurrent een nieuwe generatie van zijn taalmodel. Deze technologie is ontworpen om zakelijke vertalingen te verbeteren en is gebaseerd op geavanceerde LLM-technologie. De vertalingen zouden hierdoor nauwkeuriger zijn en de kans op fouten kleiner in vergelijking met grote concurrenten, volgens DeepL. Het nieuwe taalmodel is vanaf nu beschikbaar voor DeepL Pro-gebruikers.

Verfijnde LLM-technologie

Het nieuwe model van DeepL is ontwikkeld met behulp van een gespecialiseerde Large Language Model (LLM) technologie. Deze techniek zorgt voor nauwkeurigere vertalingen en vermindert het risico op hallucinaties en verkeerde informatie. 

Bovendien is het model getraind met eigen data die DeepL de afgelopen zeven jaar verzameld heeft. Deze gegevens omvatten specifiek op vertalen gerichte gegevens, al is er ook menselijk toezicht ingezet. Duizenden taalexperten waren betrokken bij het trainen van het model om de kwaliteit van de vertalingen te waarborgen.  

lees ook

Hoe fouten opsporen in LLM’s? Nog een LLM gebruiken 

“Onze nieuwe LLM-technologie bewijst dat we onze klanten van nog betere vertaalkwaliteit kunnen voorzien,” aldus Stefan Mesken van DeepL’s onderzoeksteam. “Bedrijven die regelmatig grote hoeveelheden documenten vertalen, zullen merken dat ze dankzij ons nieuwe model efficiënter en productiever kunnen werken.” 

Blinde kwaliteitstest

DeepL stelt dat het nieuwe taalmodel betere vertalingen zou moeten bieden dan grote concurrenten zoals GPT-4, Google en Microsoft. Het vertaalbedrijf tracht deze stevige stelling te staven op basis van een blinde test. 

Uit blinde tests blijkt dat vertalingen van DeepL vaker de voorkeur krijgen van taalexperts dan die van Google Translate, ChatGPT-4 of Microsoft. CEO en oprichter Jarek Kutylowski benadrukt dat dit slechts het begin is van wat DeepL’s LLM-technologie kan bieden. De nieuwe technologie zorgt ervoor dat bedrijven wereldwijd taalbarrières beter kunnen doorbreken en efficiënter kunnen communiceren. 

lees ook

Tech-giganten trainen AI-modellen met YouTube-video’s, zonder toestemming 

Het nieuwe taalmodel van DeepL is nu beschikbaar voor DeepL Pro-gebruikers voor vertalingen van en naar het Engels, Japans, Duits en vereenvoudigd Chinees. Bedrijven die gebruik maken van DeepL Pro profiteren van maximale gegevensbeveiliging en voldoen aan de AVG-richtlijnen. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home