Kapitaalsinjectie voor Google Translate-concurrent DeepL

deepL

De vertaalmachine DeepL haalt 300 miljoen dollar op bij investeerders en verhoogt zijn marktkapitalisatiewaarde tot 2 miljard dollar.

DeepL, het bedrijf achter de gelijknamige vertaalmachine, maakte vorige week bekend dat het 300 miljoen dollar heeft opgehaald bij investeerders. Zowel nieuwe investeerders als bedrijven die eerder al investeerden, haalden hun portefeuille boven. Met deze kapitaalinjectie verhoogt DeepL zijn markwaarde tot 2 miljard dollar. Een jaar geleden was DeepL nog één miljard waard.

CEO Jaroslaw Kutylowski zegt in een interview dat hij het geld wil gebruiken om nieuwe markten aan te boren. Het bedrijf, gevestigd in Keulen, opende recent een kantoor in de Verenigde Staten en wil daar nu zijn marktaandeel groeien. Door ook meer Aziatische talen aan te bieden, hoopt DeepL het gebruikersbestand op het Aziatische continent verder aan te dikken.

Concurrent van Google

DeepL is een AI-vertaalmachine en wordt gezien als de belangrijkste uitdager voor Google Translate. Het is vandaag beschikbaar in 32 talen, waaronder ook het Nederlands. Het bedrijf is nog niet winstgevend, AI-modellen trainen kost nu eenmaal veel geld, maar Kutylowski heeft er vertrouwen in dat met de huidige AI-hype dat snel kan keren. Hij vindt de huidige marktwaardering van 2 miljard dollar zelfs nog aan de lage kant.

De extra financiële middelen moet DeepL meer ruimte geven om de concurrentie met Google aan te scherpen. Of de concurrentie van DeepL Google even zenuwachtig kan maken als de concurrentie van Microsoft en OpenAI, valt nog af te wachten.

lees ook

AI-zoekmachine geeft vreemde antwoorden, maar dat is ‘normaal’ volgens Google

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home