CIO IBM: ‘Mac-gebruikers zijn productiever dan Windows-gebruikers’

“Mac-gebruikers zijn productiever en meer betrokken dan Windows-gebruikers.” Dat beweerde Fletcher Previn, CIO van IBM, tijdens de Jamf Nation User Conference. Big Blue heeft inmiddels meer dan 290.000 Apple-apparaten en een Mac@IBM-programma uitgerold. 

Op basis van de grootschalige Mac-implementatie heeft Previn enkele statistieken samengesteld, die verder gaan dan de totale eigendomskosten en ondersteuning, zo schrijft ZDNet. De resultaten liegen er niet om: macOS-gebruikers leveren betere prestaties en zijn meer betrokken dan Windows-gebruikers.

Betere prestatiebeoordelingen

Zo zouden er 22 procent meer macOS- dan Window-gebruikers zijn, die de verwachtingen overtroffen in prestatiebeoordelingen. Bovendien sluiten macOS-gebruikers over het algemeen salesdeals die 16 procent groter zijn dan die van Windows-gebruikers.

Daarnaast blijken ze ook trouwer aan IBM. Ruim 17 procent van de macOS-gebruikers verlaat het bedrijf minder snel dan Windows-gebruikers doen. Verder zou slechts 5 procent van de macOS-gebruikers ​​om aanvullende software vragen, vergeleken met 11 procent van de Windows-gebruikers.

Oorzaak vs correlatie

Nu zijn die cijfers te betwisten, aangezien niet duidelijk is of wellicht andere factoren ten grondslag liggen aan het beter presteren en de hogere betrokkenheid. De correlatie tussen Mac-gebruik en betere prestaties is geen sluitend bewijs van een oorzakelijk verband.

Dat neemt niet weg dat de adoptie van Apple-apparaten duidelijk tractie kent binnen IBM, stelt Dean Hager, CEO van Jamf. Zijn bedrijf maakt deployment- en managementsoftware voor Apple-producten in zakelijke omgevingen. Volgens hem zijn Apples iPhone, iPad en Macs op weg om vaste waarden in enterprise te worden.

“Mac groeit snel in ondernemingen, mede door de overgang van Windows 7 naar Windows 10. Waarom zou je overstappen van Windows 7 naar Windows 10, wanneer je meer kan doen om de keuze te bevorderen?”, aldus Hager.

Minder technici

Ook zijn er volgens IBM grote verschillen merkbaar op het gebied van IT-support. Voor macOS-gebruikers zouden zeven technici nodig zijn om 200.000 macOS-apparaten te ondersteunen, terwijl er twintig technici nodig zijn om 200.000 Windows-apparaten te ondersteunen.

Voor IBM geldt dat het bedrijf momenteel zo’n 150.000 Macs heeft. Alle overige Apple-apparaten betreffen iPhones en iPads.

Besparing op TCO

De migratie binnen IBM naar Apple-apparaten begon in 2015, met de lancering van het Mac@IBM-programma. Wekelijks werden zo’n 1.900 Mac-apparaten uitgerold en in 2016 stond de teller al op meer dan 90.000 Macs.

Volgens Previn ligt de besparing van de total cost of ownership (TCO) voor IBM vergeleken met een pc ergens tussen de 273 dollar en 543 dollar per Mac, over een periode van vier jaar. 

Een mogelijke volgende stap in de migratie-ontwikkeling is de overstap van Mac- naar iPad-implementaties. Al is het volgens de CEO van Jamf vooralsnog wel zo, dat use-cases voor de iPad erg industrie-specifiek zijn. Wel denkt hij dat die trend kan veranderen en dat Apple terrein blijft winnen binnen de onderneming.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home