Centralpoint: “Lockdown zorgde voor boost tot 1.600 procent in bepaalde categorieën”

centralpoint
-

Centralpoint heeft tijdens de lockdown midden maart een enorme groei gezien in bepaalde categorieën. Zo groeide de omzet van headsets met 800 procent, laptops met 40 procent, webcams met 1.600 procent en laptoptassen met 240 procent, allemaal vergeleken met vorig jaar dezelfde periode.

De kans bestaat dat nu opnieuw een flinke piek wordt verwacht in diezelfde categorieën. “Veel bedrijven hebben lukraak wat hardware gekocht omwille van de schaarste en weken hiermee af van hun toestellen die ze traditioneel inkopen”, zegt Alexander Goes, country manager bij Centralpoint. “Anderen hebben over een korte termijn toestellen geleased en willen nu  een definitieve beslissing nemen omtrent het toestel.”

Die leasing is een belangrijk argument om bedrijven te helpen vandaag. Tijdens de lockdown midden maart merkte Goes pure chaos op bij heel wat bedrijven. “We hebben hen toengeadviseerd om van onze renting-afdeling te profiteren om op korte termijn een toestel te huren. Dat kan voor enkele maanden, maar ook enkele weken is mogelijk. Zo creëerden we ruimte voor het bedrijf om goed na te denken wat de juiste oplossing is voor de situatie.”

Belgische markt

Centralpoint wil van die recurring business een belangrijke pijler maken om te groeien in België. Zo doet het vandaag ook aan asset management waarbij Centralpoint bedrijven na x aantal jaar de optie bieden om hardware terug te kopen of niet. In Nederland is het as-a-Service-aanbod essentieel, terwijl België tot voor de lockdown achterliep.

lees ook

Meer thuiswerk wordt de norm volgens ITdaily-lezers

“Daar merken we nu dat de Belgische markt vertraagd is doorgekomen. Door het gebrek aan budget bij tal van bedrijven door de huidige economische situatie, kan je met een as-a-Service-deal toch investeren. Dat wordt voor ons een belangrijke groeier volgend jaar.”

Forse uitbreiding in 2021

Om die motivatie extra kracht bij te zetten, breidt Centralpoint in 2021 het aantal consultants fors uit. Hiermee wil het bedrijven ondersteunen bij de implementatie van technologie en welke processen ze moeten aanpassen. Denk daarbij aan training van medewerkers of ondersteuning van HR, zodat documentatie vlot verloopt bij ondertekening van nieuwe hardware.

Onze core business is de huishouding van bedrijven klein en groot.

Alexander Goes, country manager bij Centralpoint

“Bekijk ons echter niet als andere consultants die bijvoorbeeld bezig zijn met app-ontwikkeling, artificiële intelligentie of blockchain. Onze core business is de huishouding van bedrijven klein en groot. We zorgen ervoor dat de basis in orde is, zodat de IT-afdeling kan focussen op innovatie.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home