Canva gaat voor dynamische en visuele documenten in Docs

canva

Het populaire Australische ontwerpplatform Canva brengt met Docs een tool uit om eenvoudig visuele en dynamische elementen toe te voegen aan documenten.

Canva Docs moet de overtreffende trap worden van programma’s zoals Word en Google Docs. Het platform maakt het mogelijk om elk ontwerp dat is gemaakt in Canva, te importeren en te bewerken in Canva Docs. Met enkele eenvoudige handelingen zal het onder andere ook mogelijk zijn om presentaties te maken en te versturen.

Dynamiek en communicatie voorop

Canva wil komaf maken met de traditionele manier van tekstverwerking waar het vaak een klus is om grafische elementen toe te voegen. Bovendien zijn veel van die toepassingen ontworpen met printers in het achterhoofd, wat ze statisch maken. “Documenten zijn fundamenteel in onze communicatie. En toch is de manier van opmaak al jaren niet veranderd”, schrijft Kurt Lash, Group Lead for Editing bij Canva in een persbericht.

Voor Canva kunnen documenten zowel mooi als functioneel zijn. “Om in een visuele wereld indruk te maken, moet je visueel verbluffende, impactvolle en geëngageerde documenten creëren. Met Canva Docs lanceren we een nieuwe tool om documenten te maken met een waaier aan mogelijkheden voor elke gebruiker en lezer”, aldus Lash.

Multifunctionele documenten

Het Australische Canva kent sinds de opstart in 2013 een steile groei aan gebruikers. In 2019 viel de designtool ten prooi aan hackers. Wereldwijd telt Canva meer dan 87 miljoen maandelijks actieve gebruikers in 190 laden en 100 talen. Het bedrijf, met een marktwaarde van 40 miljard dollar, heeft meer dan 2.000 werknemers in dienst. Sinds de opstart zijn via het platform al meer dan 7 miljard ontwerpen gemaakt.

Canva Docs maakt het mogelijk om eigen ontwerpen toe te voegen aan documenten. Dat kan gaan van beelden, over data tot video’s en andere visuele elementen. De toepassing maakt het mogelijk om die toegevoegde elementen vanuit het document te bewerken. Canva heeft de tool ontworpen met de teamgeest in het achterhoofd. Meerdere collega’s kunnen samen aan een document werken, brainstormsessies houden en communiceren.

“Hedendaagse lezers verwachten van een document dat die een verhaal brengt in woorden maar ook in afbeeldingen, cijfers en bewegende beelden die letterlijk uit de pagina springen. Canva Docs maakt het mogelijk om een boodschap kracht bij te zetten met interactieve tabellen en grafieken. Data is centraal geworden in storytelling maar het moet op een duidelijke en overzichtelijke manier worden voorgesteld”, gaat Lash verder.

Sharing is caring

Canva Docs zal interactie mogelijk maken tussen de ontwerper(s) en de lezers. Via een simpele klik kan een document worden omgezet in een overzichtelijke presentatie. Daarnaast is de tool ontworpen om op een eenvoudige manier documenten te delen. Alle documenten zijn responsive waardoor ze zich aanpassen aan elk scherm.

Canva stelt Docs deze avond officieel voor tijdens een event dat live is te volgen via deze link. De toepassing zal eind dit jaar beschikbaar zijn in bèta. De toepassing past in de nieuwe Visual Worksuite die ook tijdens het event zal worden voorgesteld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home