Bing Chat komt naar Chrome en Safari

bing chat

De AI-chatbot van Bing krijgt een uitrol in browsers Chrome en Safari. Er zijn nog wel enkele beperkingen.

Tot voor kort was Bing Chat alleen beschikbaar voor Edge, maar de chatbot komt nu ook beperkt naar Safari en Chrome. De melding komt van Windows Latest.

Beperkingen

Bing Chat draait op ChatGPT van OpenAI en is sinds februari beschikbaar voor Microsoft Edge. De chatbot heeft voorlopig wel meer capaciteiten in die laatste; in Chrome kunnen gebruikers momenteel vijf berichten sturen per conversatie en is er een limiet van tweeduizend tekens, tegenover dertig berichten en vierduizend tekens in Edge.

Het viel testers bovendien op dat Microsoft zijn eigen Edge blijft pushen, wanneer Bing Chat in Chrome wordt gebruikt. Gebruikers kunnen ook switchen tussen een lichte en donkere modus of ze kunnen het systeem laten detecteren wat de preferentie van het OS is.

lees ook

Microsoft opent deuren van nieuwe Bing voor iedereen met nog meer AI

Beschikbaarheid

Het gaat voorlopig effectief nog wel maar over tests, door geselecteerde gebruikers. Dit is onderdeel van een testproces dat Microsoft nu voert, om te zien hoe Bing Chat het doet in andere browsers.

Microsoft bevestigde wel dat alle Safari- en Chromesurfers binnen enkele weken over Bing-AI kunnen beschikken. Eerder deze maand stelde het bedrijf ook al Bing Chat Enterprise voor, een zakelijke versie van de AI-zoekmachine.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home