AVM FRITZ!Box 7530 brengt ultra vectoring aan een budgetprijs

AVM FritzBox 7530

Routerspecialist AVM heeft met de FRITZ!Box 7530 een nieuw instapmodel klaar voor DSL- en ultra vectoring-verbindingen. Dankzij een verbeterde communicatietechniek ondersteunt de router/modem downloadsnelheden tot 300 Mbit/s en een maximale upload van 50 Mbit/s dankzij ultra vectoring.

Voor je enthousiast wordt over ultra vectoring: Proximus werkt aan de techniek maar biedt het vandaag nog niet aan zijn klanten aan. De rest van de wereld noemt de techniek supervectoring (enkel Proximus spreekt over ultra vectoring), iets wat de nieuwe FRITZ!Box 7530 vandaag al ondersteunt. Dankzij verbeterde technieken zijn nu snelheden mogelijk tot 300 Mbit/s down en 50 Mbit/s up. Van zodra Proximus de techniek omarmt, kan je met deze modem direct genieten van hogere snelheden.


Lees dit: Hoe Proximus met ultra vectoring aan sneller internet werkt


Aangezien we in België nog geen ultra vectoring krijgen van Proximus, kan je de modem/router nog steeds gebruiken in combinatie met een klassieke VDSL-verbinding aan maximaal 100 Mbit/s down. De compacte FRITZ!Box 7530 heeft wifi ac (Wi-Fi 5) aan boord, goed voor een totale bandbreedte van 1.266 Mbit/s.

FRITZ!OS 7

Net als elke andere router van AVM krijgt ook deze FRITZ!OS 7 aan boord. Hiermee ondersteunt de FRITZ!Box 7530 ineens mesh wifi met andere AVM-randapparatuur. Het OS bevat verder een telefooncentrale voor ip-gebaseerde aansluitingen en kan je talrijke smart home-toepassingen draaien in combinatie met de geïntegreerde DECT-standaard. Dankzij de DECT-zender kan je tot 6 telefoons koppelen aan deze router.


Lees dit: AVM lanceert FRITZ!OS 7-update voor al zijn netwerkproducten


Achteraan de router is er plaats voor vier gigabitaansluitingen en een analoge lijn. Aan de zijkant zit een USB 3.0-aansluiting om opslagmedia of een printer in het netwerk te installeren. De AVM FRITZ!Box 7530 is onmiddellijk beschikbaar en draagt een adviesprijs van 149 euro incl. BTW.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home