AVM lanceert FRITZ!Box 6850 LTE voor een stabiel thuisnetwerk

AVM FRITZ!Box 6850 LTE

De nieuwe AVM FRITZ!Box 6850 LTE biedt naast ondersteuning voor bandbreedte via kabel, dsl of glasvezel ook een back-upalternatief in de vorm van LTE. Je kan de nieuwe router ook gebruiken als stand-alone LTE-router

De AVM FRITZ!Box 6850 LTE is naast een traditionele wifirouter die compatibel is met je internetmodem thuis of op kantoor ook een LTE-router met een mini-SIM-slot achteraan het toestel. Je kan deze LTE-connectie op twee manieren configureren: als back-up wanneer de internetverbinding van je vaste connectie wegvalt, of als standalone LTE-router wanneer je geen vaste internetverbinding hebt.

Wat betreft de wifi-prestaties ondersteunt de AVM FRITZ!Box 6850 LTE niet de nieuwste Wifi 6-standaard. Je moet het doen met Wifi 5 via een 2×2 MIMO-setup die tot 1.266 Mbps aan draadloze bandbreedte kan leveren. Gezien het scherpe prijskaartje inclusief de LTE-connectie, snappen we dat AVM keuzes heeft moeten maken.

Achteraan is er verder ruimte voor vier gigabitaansluitingen en een USB 3.0-aansluiting om externe opslag op het netwerk zichtbaar te maken door als NAS in te stellen.

FRITZ!OS

Naast wifi en LTE ondersteunt de AVM FRITZ!Box 6850 LTE ook DECT met ondersteuning voor maximum zes telefoons en Smart Home-toepassingen van AVM zelf. Er is verder ook een poort aanwezig voor een analoge telefoon of fax en biedt het toestel ruimte tot 10 IP-telefoons.

lees ook

AVM fabrieksbezoek: van router-prototype tot stralingstest en wifi-prestaties

De belangrijkste troef van een AVM-router is vaak het besturingssysteem, genaamd FRITZ!OS. De fabrikant houdt je router continu up-to-date, vaak veel langer dan andere routerfabrikanten dit doen, en regelmatig worden ook nieuwe functies toegevoegd. Wie al een AVM-router heeft thuis, kan de AVM FRITZ!Box 6850 LTE via FRITZ!OS configureren als mesh-router om zo je netwerk naadloos uit te breiden.

De AVM FRITZ!Box 6850 LTE is vanaf vandaag beschikbaar en kost 189 euro incl. btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home