Asus Zenfone 10 is klein van formaat, maar groots in specificaties

asus zenfone 10

Asus toont met de Zenfone 10 aan dat een vlaggenschip niet altijd groot hoeft te zijn. De smartphone verpakt vlaggenschipspecificaties in een formaat van nog geen zes inch.

Asus heeft zijn nieuwste vlaggenschip Zenfone 10 officieel gelanceerd. Wat meteen opvalt aan de smartphone, is het compacte formaat. De smartphone meet van kop tot teen slechts 5,9 inch. Daarmee is de Zenfone 10 zelfs kleiner dan de compacte Samsung Galaxy S23 en het kleinste toestel uit het Android-vlaggenschipsegment. Enkel Apple heeft met de iPhone 13 Mini nog een kleiner toestel in huis.

lees ook

Samsung Galaxy S23 Plus review: te dure verloren zoon

Ondanks dat kleine formaat, mag de Zenfone 10 wel degelijk meespelen met de grote jongen. In de compacte behuizing zit een 2400×1080 oled-display verwerkt, met adaptieve verversingsgraad tot 144 Hz. Ook de aanwezigheid van een 3,5 mm audiojack aan de bovenkant is frappant, aangezien dit binnen het prijssegment van de Zenfone 10 nog nauwelijks voorkomt.

Aan boord van het toestel zit een Snapdragon 8 Gen 2, de nieuwste high-end processor van Qualcomm die we in alle toptoestellen van 2023 zullen aantreffen. Het RAM-geheugen bedraagt 8 GB of 16 GB, opslag gaat van 128 GB tot 512 GB.

Kleine toegevingen

Op vlak van batterij moet je wel een toegeving maken met het kleine formaat: de capaciteit bedraagt slechts 4300 mAh, waardoor je het toestel zuinig zult moeten gebruiken om het einde van de dag te halen. Al claimt Asus zelf dat de batterijduur met dertien procent is opgetrokken in vergelijking met de vorige generatie. Met een laadcapaciteit van 30 W kan je de Zenfone 10 ook niet bepaald een snellader noemen. Draadloos laden wordt ondersteund tot 15 W.

Asus spreekt in de aankondiging van een grote camera-upgrade, al valt dat op papier ook wel mee. De hoofdcamera telt 50 megapixels met een 1/1,56 inch Sony IMX766-beeldsensor. Die sensor vinden we al enkele jaren terug bij vlaggenschepen van Samsung en OnePlus. De hoofdcamera wordt aangevuld met een 13 MP breedhoeklens en een 32 MP frontlens. Asus wil vooral inzetten op videografie met dit toestel en de camera komt met verbeterde beeldstabilisatiefuncties.

Prijs en beschikbaarheid

De Asus Zenfone 10 is vanaf nu verkrijgbaar in de Benelux in vijf kleuropties: groen, rood, wit, blauw en zwart. De beschikbare configuraties en adviesprijzen zijn als volgt:

  • 8 GB / 128 GB: 799 euro
  • 8 GB / 256 GB: 849 euro
  • 16 GB / 512 GB: 929 euro

Bijgewerkt om 11u43 met meer informatie over de beschikbaarheid en prijzen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home