Asus wil arm en been voor plooibare Zenbook 17 Fold

Asus kondigt een eerste adviesprijs aan voor zijn plooibare Zenbook 17 Fold Oled, net als een verwachte beschikbaarheid voor het einde van het jaar.

Op CES toonde Asus voor het eerst zijn Zenbook 17 Fold Oled: een plooibare 17,3 inch-laptop die sterk doet denken aan de nieuwe ThinkPad X1 Fold van Lenovo. Het toestel heeft een 4:3-schermverhouding met een 2,5K-resolutie. De vouw in het midden zorgt ervoor dat je de Zenbook 17 Fold kan plooien tot twee 12,5 inch 3:2-schermen met 1.920 x 1.280 pixels. In die modus kan je het onderste scherm als toetsenbord gebruiken, al voorziet Asus net als Lenovo ook een extra Bluetooth-klavier.

Onder de motorkap kiest Asus voor een Intel Core i7 U-processor van de twaalfde generatie. Verder krijg je tot 16 GB aan RAM, maximaal 1 TB aan PCIe-opslag en Wifi 6E. Asus rust de laptop uit met twee USB-C/Thunderbolt 4-poorten.

Misplaatste prijs

Dat klinkt allemaal best interessant, tot we de adviesprijs zien. Asus zal de Zenbook 17 Fold Oled in het laatste kwartaal van dit jaar op de markt brengen voor 3.499 dollar. De europrijs zal vermoedelijk gelijkaardig of zelfs een beetje hoger zijn, al naargelang de koers van de euro tegenover de dollar.

lees ook

Lenovo waagt nieuwe poging met Thinkpad X1 Fold

Dat is een bom geld. Lenovo vroeg in 2020 voor zijn ThinkPad X1 Fold meer, maar ook dat was veel te veel en is intussen twee jaar geleden. Vandaag pakt de concurrent van Asus uit met een tweede versie van zijn Foldable die met 16 inch een beetje kleiner is, maar verder een vrijwel identieke insteek heeft. Ook dat toestel komt voor het einde van het jaar op de markt met een adviesprijs van 2.499 euro.

Dat is slecht nieuws voor de plooibare laptop van Asus. Wat geniet immers de voorkeur: de tweede generatie van een product voor 2.499 dollar, of de eerste poging van een fabrikant voor een toestel met complexe vormfactor voor maar liefst 1.000 dollar meer?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home