Asus toont Chromebook Flip CX5

Asus lanceert een nieuwe premium Chromebook: de Asus Chromebook Flip CX5. Die krijgt een nieuwe schermverhouding en Intelprocessors van de twaalfde generatie.

Asus introduceert de Chromebook Flip CX5. Dat is een nieuwe premium Chromebook gericht op gebruikers die een degelijke audiovisuele ervaring wensen. Het forse toestel heeft een 16 inch-beeldscherm met een 16:10-beeldverhouding. Asus voorziet 1.920 x 1.200 pixels. De maximale schermhelderheid bedraagt een bescheiden 300 nits, wat impliceert dat dit toestel niet van zonnig weer houdt. De Flip CX5 is voorzien van een omklapbaar aanraakscherm en komt met een optionele pen.

Binnenwerk

Binnenin voorziet Asus 8 tot 16 GB aan LPDDR4X geheugen en een Intel Core-processor van de twaalfde generatie. Internationaal is de Chromebook configureerbaar met Core i3, Core i5 en Core i7, maar naar ons land komt initieel alleen het Core i3-1215U-instapmodel met 8 GB aan RAM. Zo missen we voorlopig ook een Core i7 en Core i5 met vPro-optie. Standaard voorziet Asus Chrome OS, maar je kan eenvoudig upgraden naar Chrome Enterprise of Chrome Education.

Asus voorziet twee USB 3.2 Type-C-poorten die optioneel voorzien zijn van Thunderbolt. USB 3.2 Type A tekent ook present, net als een HDMI-poort, een microSD-kaartlezer en een 3,5 mm-geluidsaansluiting. De laptopfabrikant wijst nog op de speakers van Harman Kardon. De Chromebook heeft ook twee multi-array-microfoons en komt met een 1080p-webcam.

Het instapmodel van de Asus Chromebook Flip CX5 moet snel bij ons in de rekken liggen. De laptop krijgt een adviesprijs mee van 709 euro (incl. btw.).

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home