Asus lanceert ExpertBook B2-laptops in klassieke en Flip-variant

Asus ExpertBook B2

De Asus ExpertBook B2 is verkrijgbaar in twee formaten, 14-inch en 15,6-inch en kan je configureren met of zonder aanraakscherm.

Asus zet flinke stappen om zich duidelijk te profileren op de zakelijke markt. Eerder deze maand werden al een hoop nieuwe ExpertBook-laptops aangekondigd. Nu wordt daar een prijsvriendelijk alternatief aan toegevoegd in de vorm van de Asus ExpertBook B2. Die is verkrijgbaar in twee versies en twee schermformaten.

Beide modellen maken gebruiken van de 12de generatie Intel-chips en bevatten heel wat connectiviteit: 1x USB-C (Thunderbolt 4), 1x USB-C (USB 3.2 Gen 2), 1x USB-A (USB 3.2 Gen 1), 1x USB-A (USB 2.0), 1x RJ45 (ethernet), 1x HDMI, audiojack en een smartkaartlezer. Liefhebbers van de mini-joystick in het toetsenbord worden ook (optioneel) bediend met de Asus ExpertBook B2.

lees ook

Asus lanceert lichtste 14-inch zakelijke laptop en een tablet met ARM-chip

Andere zaken zoals Wi-Fi 6(E), bluetooth en optionele 5G-ondersteuning zijn allemaal beschikbaar op zowel de versie met als zonder aanraakscherm. Elk model is getest volgens de MIL-STD 810 H-standaard op gebied van stevigheid.

Zonder aanraakscherm

De Asus ExpertBook B2 kan je configureren zonder aanraakscherm in het klassieke laptopformaat met twee schermgroottes: 14-inch (Asus B2402C) en 15,6-inch (Asus B2502C). Via de optionele infraroodsensor naast de webcam (720p) kan je dankzij Windows Hello veilig inloggen. De aan-uitknop aan de zijkant dubbelt als vingerafdruksensor. Wie dat wenst, kan dankzij een fysieke schuiver de webcam afsluiten.

Asus ExpertBook B2

De twee schermgroottes hebben allebei een Full HD-resolutie met variërende paneeltypes. Het is voorlopig onduidelijk welke modellen naar de Benelux komen: het standaardscherm en/of een budgetvriendelijker TN-paneel. De Asus ExpertBook B2 kan je maximaal configureren met 16 GB RAM, 512 GB SSD (NVMe) en een Intel Core i7-1260P.

Een specifieke prijs deelt Asus niet. De laptops zijn beschikbaar vanaf augustus.

Met aanraakscherm en 360-gradenscharnier

Elke Asus ExpertBook B2 Flip met een aanraakscherm heeft automatisch ook een 360-gradenscharnier. Je kan het toestel in twee schermgroottes krijgen: 14-inch (Asus B2402F) en 15,6-inch (Asus B2502F). Dit keer heb je maar één schermtype: een kwalitatief Full HD-paneel met ondersteuning voor een actieve stylus.

Asus ExpertBook B2 Flip

De maximale configuratie is net zoals bij de niet-touchvariant 16 GB RAM en 512 GB SSD (NVMe). Ook hier schept Asus voorlopig nog geen duidelijkheid rond de adviesprijs. De Asus ExpertBook B2 Flip is vanaf augustus beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home