Asus focust op OLED en Windows 11 met nieuwe laptops

Asus ProArt Studiobook

De Asus ProArt Studiobook Pro 16 OLED krijgt diverse krachtige AMD- en Intel-configuraties voor creative professionals. De ExpertBook-reeks voor zakelijke gebruikers krijgt ook een OLED-configuratie onder de noemer ExpertBook B5 OLED.

Asus acht de tijd gekomen dat laptops massaal de overstap maken naar OLED-schermen. Smartphones vandaag maken talrijk gebruik van de technologie, maar bij laptops blijft het zeldzaam. Vooral de risico’s rond het inbranden van statische zaken zoals de startbalk en vensterranden vormen een grote uitdaging. Asus maakt zich daarrond echter geen zorgen meer en stopt OLED-panelen in maar liefst 19 verschillende laptops.

De Vivobook Pro- en Zenbook-laptops krijgen in tal van configuraties een OLED-optie, maar in dit bericht focussen we vooral op de zakelijke gebruiker en de ExpertBook-reeks en de ProArt Studiobook voor creative professionals.

Asus laptop OLED

Asus ExpertBook B5

Eerder dit jaar waren we heel erg onder de indruk van de Asus ExpertBook B9, een steengoede laptop met een duizelingwekkende batterijduur ondanks zijn lage gewicht. De Asus ExpertBook B5 OLED lijkt er op het eerste zicht sterk op met een 11de generatie Intel Core-chip en 13,3 inch Full HD-scherm. De B5 OLED is beschikbaar in twee smaken: traditioneel zonder aanraakscherm of als B5 Spin OLED met 360-gradenscharnier en aanraakscherm.

Beide modellen kan je configureren tot 16 GB RAM en 512 GB opslag (B5 Spin OLED tot 1 TB). De versie zonder aanraakscherm weegt 1,2 kg, de versie met weegt 100 gram meer. Beide zijn MIL-STD-getest en worden met Windows 10 Pro geleverd, met een gratis upgrade naar Windows 11 van zodra het nieuwe OS beschikbaar is.

Prijs en beschikbaarheid zijn voorlopig nog niet bekend.

Asus ProArt Studiobook

De ProArt Studiobook-reeks wordt door Asus in twee segmenten opgedeeld: Studiobook Pro 16 en Studiobook 16. De Pro-variant biedt ruimte voor een Nvidia RTX A2000-gpu bij een AMD Ryzen-configuratie of een Nvidia RTX A3000 of A5000 bij een Intel Core i7 of Intel Xeon. De versie zonder Pro wordt geleverd met een Nvidia RTX 3050Ti, 3060 of 3070 en heeft geen Intel Xeon-optie.

Asus Dial

Verder zijn beide toestellen identiek en heb je de keuze uit twee 16-inch 16:10 OLED-panelen: WQXGA of 4K. Beide zijn MIL-STD-getest en worden met Windows 10 Pro geleverd, met een gratis upgrade naar Windows 11 van zodra het nieuwe OS beschikbaar is.

Configuraties zijn mogelijk tot 4 TB opslag en 64 GB RAM. De toestellen hebben een draaiknop die volgens Asus optimaal werkt binnen de Adobe Creative Cloud-applicaties. Het levert daarom bij bovenstaande ProArt-toestellen één tot drie maanden gratis testlicenties voor de hele suite.

Prijs en beschikbaarheid zijn voorlopig nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home