Apple patenteert eigen Surface Book

Apple registreert een patent voor een eigen versie van de Surface Book, waarmee een iPad in combinatie met een dock een soort laptop wordt.

Er verschijnen nieuwe concrete aanwijzingen dat Apple een hybride toestel op het oog heeft dat tussen de iPad en de MacBook zit. In de VS krijgt Apple een patent voor zo’n toestel, dat sterk doet denken aan de Surface Book van Microsoft. Patently Apple ontdekte het patent.

Apple beschrijft een toestel dat gebaseerd is op een iPad langs de ene kant en een toetsenbord met een speciaal scharnier langs de andere. Dat toetsenbord zou verschillende modi en functies aan boord hebben. Wanneer iemand de iPad in het toetsenbord klikt, zou het toestel een nieuwe interface krijgen. Die lijkt sterk op macOS.

Niet zo origineel

Het hybride toestel zou zo dienst doen als tablet maar ook als MacBook in gecombineerde modus. Op zich is daar niets nieuws aan. Microsoft experimenteerde al uitvoerig met dergelijke toestellen met veranderende interface sinds Windows 8. Het Surface Pro-model kon daarbij op veel enthousiasme lijken.

Recenter introduceerde Microsoft de Surface Book, waarbij het computerdeel eveneens afneembaar is en dienst kan doen als tablet, terwijl het toetsenbord extra functionaliteit biedt.

Het is onduidelijk of het patent betrekking heeft op concrete plannen van Apple. De fabrikant heeft de markt van hybride toestellen in ieder geval al erg lang links laten liggen. Het zou niet verwonderlijk zijn moest Apple in de nabije toekomst een intrede maken in de categorie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home