Apple lanceert 15 inchmodel van de MacBook Air

De Apple MacBook Air krijgt een grotere broer met een 15,3 inchvariant die tot 18 uur batterijduur zou hebben en snel beschikbaar is.

Na de vernieuwing van de MacBook Air vorig jaar met MagSafe en een Apple M2-chip, krijgen de Air-modellen een nieuwe variant met een groter 15,3 inchscherm. Onder de noemer 15 inch MacBook Air zit er opnieuw een Apple M2-chip aan boord met een grotere batterij die tot 18 uur autonomie moet leveren.

Net als bij de vernieuwing vorig jaar zit er ook hier opnieuw een webcam met 1080p-beeldkwaliteit met drie microfoons errond. Dankzij de grotere behuizing zitten er niet vier maar zes speakers in de 15 inch MacBook Air, compatibel met Dolby Atmos voor spatiale audio.

Het 15,3 inchscherm heeft een piekhelderheid van 500 nits. De Apple M2-chip heeft een 8-core CPU en een 10-core GPU aan boord en wordt passief gekoeld. Touch ID tekent opnieuw present met een vingerafdruksensor onder de aan-uitknop.

Apple is trots op het formaat van de laptop en zegt dat het toestel amper 11,5 millimeter dik is over de hele lijn en ongeveer 1,35 kg weegt. Om dat dunne formaat te halen, zitten er maar vier aansluitingen op: 2x USB-C (Thunderbolt 4), 1x MagSafe en 1x hoofdtelefoonaansluiting.

lees ook

Mac Studio én Mac Pro met M2 Ultra aan boord: pro’s krijgen power

Prijs en beschikbaarheid

De laptop is configureerbaar met opties tot 24 GB RAM en tot 2 TB opslag en is verkrijgbaar in vier kleuren: donkerblauw, goud, lichtgrijs en donkergrijs.

De laptop kan je vanaf vandaag bestellen en wordt vanaf 13 juni uitgeleverd. Prijzen starten vanaf 1.599 euro voor de versie met 8 GB RAM en 256 GB SSD-opslag.

Samen met de lancering van het 15 inchmodel verlaagt Apple de prijs van de 13 inch MacBook Air. Het basismodel met een 8-core CPU, 8-core GPU, 8 GB RAM en 256 GB SSD-opslag kost nu 1.299 euro. Het topmodel heeft een 10-core GPU, 512 GB SSD-opslag en kost 1.649 euro.

Alle prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home