AMD blijft Huawei ondersteuning bieden ondanks Amerikaanse restricties

Huawei MateBook 14 2020

De handelsoorlog tussen China en de VS heeft verregaande gevolgen voor Huawei. Na de recente verstrengingen lijkt het erop dat alle ondersteuning wegvalt voor hardware met Amerikaanse invloeden, maar AMD laat nu weten dat ondanks de beperkingen ondersteuning mogelijk blijft.

De Verenigde Staten heeft de duimschroeven bij Huawei regelmatig aangedraaid dit jaar. Eerder in mei blokkeerde het al chipleverancier TSMC om samen te werken met Huawei. Het introduceerde een nieuwe regel dat hardware of software dat Amerikaanse technologie bevat, niet meer mag samenwerken met Huawei.

De uiterste deadline om chipleveringen te voltooien, werd 15 september. Rond die deadline meldden talrijke fabrikanten zoals Samsung en SK Hynix dat het de productie van hardware voor Huawei zou staken. Eind augustus kwam de smartphonetak van Google al in de problemen door een extra beperking van Google dat het geen Android-updates meer zal aanleveren. Huawei kan zelf nog updates uitrollen via AOSP, maar het blijft in een negatieve spiraal zitten door de restricties van de VS.

Service verlenen

AMD mag sinds 15 september ook geen hardware meer leveren aan Huawei voor zijn laptopdivisie. AMD’s Senior Vice President en General Manager Datacenter en Embedded Solutions Group Forrest Norrod liet eerder al weten dat de zakelijk operaties van AMD weinig impact ervaren na de nieuwe sancties.

“We zijn 100 procent gemotiveerd om de Amerikaanse regelgeving te volgen. We hebben het gevoel dat we de nodige stappen hebben gezet om de interactie met klanten te beheren die op de entiteitslijst staan. Rekening houdend met de licenties die we hebben verkregen, verwachten we geen significante impact op onze business op dit ogenblik.”

Met die laatste zin lijk Norrod te zeggen dat ze een handelslicentie hebben verkregen om toch hardware te blijven verkopen aan Huawei. Hij verduidelijkt snel wat hij hiermee bedoelt.

“Het is een situatie die continu evolueert en waar we de regels navolgen. Er heerst nog wel wat onzekerheid rond hoe deze nieuwe restricties vertalen naar gedetailleerde wetgevende perspectieven. Ik anticipeer wel dat we binnen de beperkingen nog steeds onze service kunnen verlenen aan onze klanten.”

Tip: Huawei lanceert twee nieuwe laptops op de Belgische markt

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home