Adobe Project Shasta maakt dankzij AI elke podcastopname glashelder

De software is voorlopig gratis tijdens de testperiode die vandaag nog geen deadline heeft. Vooraf inschrijven is verplicht om toegang te krijgen tot de bèta.

Adobe test een webtool die AI gebruikt om audio-opnames te vereenvoudigen. Onder de noemer Project Shasta kan je efficiënt podcasts, audioboeken of andere projecten opnemen en bewerken. Het project komt voort uit een Adobe Labs-experiment met als doel intuïtiever en eenvoudiger met audio-opnames te werken.

In een korte video die je hier kan terugvinden, zie je diverse krachtige tools aan het werk zoals AI-aangedreven audio-verbeteringen, microfoonkalibratie en templates. Vooral die eerste geeft een indrukwekkend resultaat dat heel wat gebruikers veel tijd kan besparen. Zo kan je ook handig filters toepassen om stopwoorden of ‘euh’ eruit te halen.

Adobe Project Shasta werkt vandaag enkel in Google Chrome. Andere Chromium-gebaseerde browsers als Edge, Brave of Opera zijn nog niet compatibel. De webtool heeft een heel eenvoudige visuele interface en vereist geen professionele hardware of andere geavanceerde tools.

Op het eerste zicht lijkt de tool te focussen op podcasts, maar Adobe benadrukt dat het ook handig kan zijn voor voice-overs, video’s en andere projecten met audiocomponenten.

Voorlopig zit de tool in een vroege alpha-fase en wordt het gratis aangeboden om feedback te verzamelen. Adobe deelt nog niet mee wanneer ze het project graag breed beschikbaar willen stellen als een afgewerkt product.

lees ook

Adobe lanceert met Creative Cloud Express foto- en videobewerking voor iedereen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home