Adobe Premier Pro krijgt nieuwe functie door integratie van AI

Adobe bouwt nieuwe functies in Premier Pro die mogelijk worden gemaakt door AI. Daardoor zal  het programma automatisch aanpassingen maken in muziekfragmenten die je video ondersteunen.  

AI zal voortaan de muziek voor je laten samenvloeien met je videobeelden in Adobe Premier Pro. Adobe update Premier Pro en voegt de Remix-functie toe om de nieuwigheid mogelijk te maken.

In de blog is te lezen hoe de functie werkt: “Remix, mogelijk gemaakt door Adobe Sensei, gebruikt kunstmatige intelligentie om het muzieknummer te analyseren en een nieuwe mix te genereren die past bij de gewenste duur, of deze nu korter of langer is dan het origineel.”

Adobe zet meer in op AI. Vorig jaar lanceerde het bedrijf namelijk Project Shasta, een software om audio-opnames eenvoudig op te nemen en te bewerken.

Overige onderdelen van update

De update verbetert ook de spraak-naar-tekst-functie. Door de update wordt de functie namelijk offline beschikbaar en dat zorgt dat computers met M1- en Core i9-systemen tot drie keer sneller zullen transcriberen.

Verder kunnen desktops met een grafische kaart van Intel of Nvidia en draaien op Windows, 10-bit HDR-video’s tot 10 keer sneller exporteren. ‘Block Dissolve’ en ‘Linear Wipe’ krijgen ook een prestatieverbetering.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home