Adobe Photoshop voor iPad krijgt extra desktopfuncties waaronder de Magic Wand-tool

adobe photoshop cc ipad

De iPad-versie van Adobe Photoshop krijgt opnieuw een aantal functies die het dichterbij de traditionele desktopversie brengt. De belangrijkste nieuwigheid is zonder twijfel de Magic Wand-tool.

Een aantal functies van de Magic Wand-tool zijn al langer beschikbaar binnen de Photoshop-app op iPad. Om de app iets completer te maken, wordt nu de hele tool naar de tabletversie overgezet. Zo kan je eenvoudiger bepaalde elementen binnen een groot project selecteren, aanpassen of verwijderen met één tik. Wie de desktopversie kent, zal de functie instant herkenne.

Adobe voegt nog een andere nieuwe functie toe aan de iPad-app: Canvas Projection. Hiermee kan je de foto waaraan je werkt over een volledig scherm tonen wanneer je een externe tv of monitor aansluit via USB-C of HDMI. De Photoshop-interface is niet zichtbaar op het tweede scherm, enkel het beeld waar je aan werkt.

Naast de iPad-versie krijgt ook de desktopversie van Photoshop enkele nieuwe functies. Zo kan je meer luchtbeelden gebruiken binnen de Sky Replacement Tool en wordt de Transform Warp Tool gevoelig verbeterd om beelden rond vreemde vormen te vouwen.

Eerder dit jaar voegde Adobe asynchroon werken toen binnen de Creative Suite voor Photoshop, Illustrator en Fresco. Iedereen met een iPad, iPhone (enkel Fresco), Mac of pc kan de uitnodiging accepteren. Samenwerken betekent hier niet in real-time zien wat de anderen doen. Het werkt een beetje zoals Google Docs waar je een document of bestand kan overdragen aan iemand zodat die eraan kan werken. Wanneer de aanpassingen gebeurd zijn, weet je zeker dat je de nieuwste versie hebt om aan verder te werken. Vandaar dat Adobe de term asynchroon benadrukt bij deze functie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home