Acer brengt nieuwe Aspire laptops en all-in-one desktop uit

acer aspire desktop
Bron: Acer

Acer kondigt nieuwe uitbreidingen in zijn Aspire-productlijn aan: naast twee nieuwe laptops brengt de fabrikant ook een 27 inch en 32 inch all-in-one desktop uit.

Computerfabrikant Acer kondigt vandaag nieuwe producten voor het Aspire-portfolio aan. De Acer Aspire 5 is de nieuwe vlaggenschiplaptop van het merk, de Aspire 3 biedt een budgetvriendelijker alternatief. De liefhebbers van een all-in-one desktop kunnen zich verwarmen aan de lancering van Asprire S-modellen.

lees ook

Acer lanceert bureaufiets waarmee je jouw laptop kan opladen

Aspire 5

Beginnen doen we met de Aspire 5. Acer lanceert een 15 inch model met 16:9 beeldverhouding en een 14 inch model met 16:10 beeldverhouding. Onder de motorkap zijn beide modellen uitgerust met de dertiende generatie Intel Core-processoren gekoppeld aan een NVIDIA GeForce RTX 2050 GPU voor gebruikers die prestaties en veelzijdigheid eisen. Daarbij komt maximaal 32 GB DDR4-geheugen en 1 TB M.2 SSD.

De Aspire 5-laptops blijven van binnen en van buiten koel door de ingebouwde TwinAir Cooling-technologie en het toetsenbord dat warmte afvoert. Acer voorziet USB-C, Thunderbolt 4 en HDMI 2.1 poorten, ondersteuning voor Wifi 6E en een 1080p FHD-webcam en microfoon met ruisonderdrukking. De laptops zijn vanaf maart verkrijgbaar voor 799 euro (incl. btw).

acer aspire 5
Aspire 5. Bron: Acer

Aspire 3

De Aspire 3-reeks speelt in het middensegment en staat voor gebruiksvriendelijkheid zonder onnodige franjes. Het lichte gewicht van 1,6 kg en dunne behuizing van 18 mm maken de laptop draagbaar voor de mobiele werknemer.

De Aspire 3 is uitgerust met een Intel Core i3-N-reeks, zoals de budgetprocessoren van Intel tegenwoordig heten, wat volstaat voor dagdagelijks gebruik. Een veertig procent groter ventilatieoppervlak en zeventien procent meer thermische capaciteit zorgen voor de nodige koeling. Alle modellen zijn voorzien van een FHD-scherm met blauwlichtfilter en USB-C en HDMI-aansluitingen.

Acer breidt de Aspire 3-reeks uit met drie keuzeopties: een 14 inch, 15 inch en 17 inch model. Die zijn vanaf januari en februari te verkrijgen voor (in volgorde van klein naar groot) 549 euro, 499 euro en 599 euro. Prijzen zijn inclusief btw.

acer aspire 3
Aspire 3. Bron: Acer

Aspire S

Voor wie vastgekluisterd zit aan het thuiskantoor, kan een all-in-one desktop een nuttige investering zijn. Je hebt namelijk een desktop-pc met bijpassende monitor. Om ook dit publiek te bedienen, lanceert Acer twee nieuwe Aspire S-desktops die met Windows 11 uit de doos komen.

Het vlaggenschipmodel is de 32 inch versie met dertiende generatie Intel Core i7-13700 processor en Intel Arc A-Series grafische kaart. Een 27 inch desktop doet het met een twaalfde generatie Intel i5 of i7 en een Intel Xe grafische kaart. Beide modellen hebben een bijna randloos WQHD-scherm en een magnetisch gemonteerde FHD-webcam. Door gebruik te maken van zeven extra 160 MHz-kanalen, claimt Acer een driemaal snellere Wifi 6E-connectie te kunnen verzekeren.

De 27 inch Aspire S zal vanaf januari te koop zijn voor een marktprijs van 1199 euro, inclusief btw. Op de 32 inch versie is het nog wachten tot juni en zal een prijskaartje van 1799 euro dragen (incl. btw).

acer aspire S
Aspire S. Bron: Acer

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home