Acer lanceert SpatialLabs View Pro: 3D-scherm zonder bril voor designers

Acer introduceert met SpatialLabs View Pro een 15,6 inch 4K-scherm dat modellen in stereoscopische 3D kan weergeven zonder dat gebruikers daarvoor een brilletje hoeven te dragen.

Acer introduceert de SpatialLabs Viaw Pro: een zakelijke variant van zijn SpatialLabs View-product. Het gaat om een 15,6 inch 4K-scherm dat gebruikers beelden in stereoscopische 3D kan tonen, zonder dat ze daarvoor het klassieke 3D-brilletje hoeven op te zetten.

Het scherm dekt honderd procent van het Adobe RGB-kleurenspectrum en is relatief draagbaar met een gewicht van 1,5 kg. Acer ziet het toestel niet alleen als een scherm dat een designer op het bureau gebruikt, maar ook als mobiel display voor demonstraties op verplaatsing, of als eyecatcher in een vitrine. Het toestel komt met een standaard zodat het recht blijft staan, maar is ook VESA-compatibel.

3D-software

Acer voorziet de nodige software om het meeste uit de SpatialLabs View Pro te halen. Zo is er de SpatialLabs Model Viewer waarmee je 3D-modellen in de belangrijkste bestandsformaten in 3D kan bekijken. Plugins voor Maya en Blender zorgen ervoor dat je in 2D kan designen en het resultaat meteen in 3D kan bekijken.

De SpatialLabs-technologie gebruikt onder andere oogtracking om speciaal voor ieder oog het juiste beeld op het beeldscherm te tonen. Hoe groot de kijkhoek is waarin het 3D-effect goed werkt, communiceert Acer niet.

De SpatialLabs View Pro verschijnt gelijktijdig met een consumentenmodel. Dat is voornamelijk gericht op gamers, die met de hulp van software de meeste moderne spellen met een echte 3D-ervaring kunnen spelen. De schermen zijn vanaf deze zomer beschikbaar met een vanafprijs van 1.099 dollar. Prijs en beschikbaarheid voor de lokale markt kennen we nog niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home