Microsoft brengt robotbesturingssysteem naar Windows 10

robot

Microsoft werkt aan een experimentele release van Robot Operating System (ROS) voor Windows. Hiermee wil de softwaregigant de ‘intelligent edge’ naar robots brengen over diverse robots voor thuis, onderwijs, commercieel en industrieel gebruik.

Microsoft heeft het ROS Industrial Consortium vervoegd volgens ZDNet. Zij willen ROS uitbreiden met industriële applicaties voor manufacturing. Microsoft werkt met Open Robotics en ROS samen om ROS1 voor Windows te lanceren. ROS is een bibliotheek aan tools om complexe bouwrobots te maken. ROS voor Linux bestaat al langer.

Het doel van Microsoft is om ontwikkelaars van robotapplicaties toegang te geven tot Visual Studio inclusief de bijhorende AI- en clouddiensten. Denk daarbij aan Azure Cognitive Services, Windows Machine Learning en Azure IoT. Microsoft heeft Core ROS nu voor Windows geoptimaliseerd

ROSCon

Tijdens ROSCon 2018 heeft Microsoft een robot gedemonstreerd die op een ROS-release draait. De robot draait Windows 10 IoT Enterprise op een Intel Coffee Lake NUC met een nieuwe ROS node. Die laatste injecteert de robot met Windows Machine Learning.

Microsoft heeft ook een ROS simulatieomgeving getoond die in Azure draait. De simulatie toonde een zwerm van robots in een virtuele wereld aan een orchestratiesysteem en gecontroleerd via de Azure IoT Hub.

Microsoft zal binnenkort de Windows builds voor ROS1 en binnenkort ROS2 beschikbaar stellen, net als documentatie, ontwikkelings- en uitroloplossingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home