vSphere 7 krijgt extra half jaar ondersteuning

vmware

VMware gaat vSphere 7 nog tot oktober ondersteunen, ook al stond het einde van die ondersteuning eigenlijk al gepland voor april.

Wie VMware gebruikt in een onderneming die niet tot de allergrootste ter wereld behoort, is vermoedelijk blij met ieder beetje goed nieuws over de oplossingen en abonnementen van het bedrijf sinds de overname voor Broadcom. Gebruikers van vSphere 7 die nog niet migreerden naar een nieuwe versie, mogen dergelijk goed nieuws koesteren. VMware verlengt de ondersteuning van vSphere 7 tot oktober 2024.

Oorspronkelijk zou VMware ondersteuning voor versie 7 van vSphere in april al stopzetten, maar dat gebeurde niet. De termijn lijkt nu in stilte verlengd. Eerder (pré-Broadcom) zorgde VMware ook al voor langere ondersteuning voor vSphere 6.5 en vCenter 6.5, maar dat gebeurde in 2021 tijdens de pandemie. Waarom Broadcom nu uitstel biedt, is onduidelijk.

Klanten krijgen in ieder geval een half jaar respijt. De kans is groot dat VMware binnenkort vSphere 9 zal aankondigen, dus misschien wil het bedrijf klanten de optie geven om vlot een editie over te slagen.

Andere zorgen

Voor veel klanten is de ondersteuningsdeadline van vSphere 7 lang niet de grootste zorg. Sinds april is AWS geen reseller meer van VMware, en zo verdwijnt ook het on-demand vSphere-aanbod van de VMware Cloud op AWS. Klanten moeten zelf een licentie kopen voor die oplossingen in augustus verdwijnen. Wie de juiste licenties niet koopt, kan volgens VMware hosts zien verdwijnen.

En dan is er natuurlijk de algemene strategie van Broadcom, waarbij het hele VMware-aanbod geconverteerd wordt naar een bundel-strategie met hoge licentiekosten, voorafbetalingen en weinig flexibiliteit. Bestaande klanten zien hun kosten zo met soms wel factor tien of meer stijgen. De dure licenties hebben zelfs een trend richting devirtualisatie gestart volgens Gartner.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home