VMware breidt cloudaanbod uit met meer centraal beheer en flexibiliteit rond opslag

VMware breidt zijn gehele portfolio uit met nieuwe capaciteiten. Vooral het VMware Cloud Foundation-platform krijgt veel aandacht.

VMware injecteert nieuwe mogelijkheden in zijn hele portfolio. Een echte rode draad is er niet, maar belangrijke producten krijgen relevante nieuwe capaciteiten waarmee ze competitief moeten blijven tegenover het aanbod van hyperscalers en van andere concurrenten zoals Nutanix.

Nieuwe functies

Met die laatste concurreert VMware rechtstreeks via zijn VMware Cloud Foundation-platform. Daarmee biedt VMware een centraal softwareplatform dat zich ontfermt over rekenkracht, opslag en netwerkcapaciteiten in een hybride multicloudomgeving. VMware Foundation wordt nu uitgebreid met drie nieuwe producten.

  • NSX+ is algemeen beschikbaar. Die oplossing heette aanvankelijk Project Northstar. Ze biedt grote bedrijven een centrale console waarlangs ze beleid voor netwerk en beveiliging kunnen instellen. Dat kan met de hulp van analyses van trafiek over multicloud-omgevingen.
  • vSAN Max koppelt opslag los van rekenkracht. Met deze oplossing kunnen organisaties hun opslag opschalen tot 8,6 petabyte en 3,6 miljoen IOPS, los van rekenclusters in vSphere. Deze capaciteit zal in de tweede helft van volgend jaar algemeen beschikbaar zijn.
  • ESXi lifecycle-beheer voor vSphere+ zorgt er tot slot voor dat IT-beheerders hun omgeving beter kunnen beheren en eventueel upgraden via een centrale console die de hele multicloud-infrastructuur omvat. Vroege vogels kunnen hier al mee aan de slag.

Vijf smaken

VMware laat verder weten dat het zijn aanbod een beetje herstructureert; Wie VMware Cloud Foundation en VMware Cloud Services samen wil consumeren, kan dat voortaan via vijf verschillende smaakjes van VMware Cloud: Essentials, Standard, pro, Advanced en Enterprise.

Essentials is het instap-aanbod waarin nog niet teveel geavanceerde diensten rond netwerk en beveiliging zitten. Aan het andere uiterste zit een volledige HCI multicloud-stack waarin zowat alles software defined is en automatisering centraal staat. Tot verklapt VMware dat VMWare Cloud op Equinix in de eerste helft van volgend jaar beschikbaar zal zijn. Die samenwerking met Equinix werd eind vorig jaar al aangekondigd

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home