Synology lanceert SA6400-opslagserver

Synology kondigt de SA6400 aan: een 12 bay-opslagserver die flink uitbreidbaar is tot 1,9 petabytes in een enkel systeem.

Synology introduceert de SA6400. Dat is een nieuwe krachtige opslagserver die in zijn basisconfiguratie plaats heeft voor twaalf 3,5 inch-schijven. De server is uitgerust met een enkele AMD Epyc 7272, voorzien van twaalf rekenkernen. Recht uit de doos krijg je van Synology 32 GB aan RAM via één voorgeïnstalleerde DDR4 ECC-module, maar er is plaats voor 1.024 GB verspreid over de zestien slots.

De Synology SA6400 komt met vier 1 GbE RJ-45-poorten en twee 10 GbE-poorten. Allen ondersteunen ze linkaggregatie en failover. Er is plaats voor twee PCIe 3.0-expansiekaarten, die je kan gebruiken om 25 GbE of fiber channel toe te voegen.

Extreem uitbreidbaar

Synology hamert vooral op de acht beschikbare expansiepoorten. Die laten je toe om de SA6400 te combineren met tot acht RX1223RP’s: ‘domme’ servers die de HDD-capaciteit verhogen. Met alle uitbreidingsunits geïnstalleerd heeft de server plaats voor 108 drives, goed voor 1,9 petabytes aan data. Die hoge maximale capaciteit en de eenvoudige uitbreidbaarheid maakt van de SA6400 een interessante oplossing voor datahongerige middelgrote bedrijven of enterprises.

Het toestel komt met alle software en ondersteuning die we intussen van Synology gewoon zijn. Denk aan een eenvoudig maar krachtig besturingssysteem, ingebouwde back-up-mogelijkheden, VM ondersteuning, integratie met de eigen C2-cloud en andere cloudproviders en meer. Zowel de SA6400 als de RX1223RP zijn officieel per direct beschikbaar. In de praktijk lijkt het toestel nog niet breed op stock en missen we ook een officiële adviesprijs.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home