Het vaste internet van Orange zet de beste prestaties neer in Vlaanderen

nPerf brengt een studie naar buiten waarin het vaste internet van Orange, Telenet en Proximus onderling worden vergeleken. Het vaste internet van Orange behaalt in Vlaanderen de beste resultaten bij uploadsnelheid en reactiesnelheid. Proximus loopt flink achter op zijn concurrenten.  

nPerf brengt een vergelijkend rapport naar buiten over de internetsnelheden van verschillende internetleveranciers. Uit dat rapport blijkt dat het vaste internet van Orange de grootste pluim verdient.

De internetleverancier behaalt in Vlaanderen de hoogste uploadsnelheid in vergelijking met Telenet en Proximus. Een maximale snelheid van 36,21 Mbps werd gemeten. Bovendien is de reactiesnelheid van het vaste internet van Orange hoger, met 17,44 milliseconden.

Orange levert niet op alle vlakken de beste prestaties. De downloadsnelheid van Orange moet flink onderdoen voor concurrent Telenet. Terwijl Orange een snelheid van 151,13 Mbps levert, is Telenet de echte snelheidsduivel met 173,50 Mbps.

Bron: nPerf

Cijfers

De cijfers zijn afkomstig van nPerf. Het bedrijf biedt een onlinedienst aan om de snelheid van je internetverbinding na te gaan.

Voor de studie vergeleek nPerf 8.391 testresultaten die werden afgenomen tussen 1 januari en 31 december van 2021. Iets meer dan de helft (52,9%) van de testen werd afgenomen door Telenet-klanten. 19,8 procent testte het vaste internet van Orange.

Proximus ver achter op zijn concurrenten

Bij de resultaten van Proximus worden ook de internetmetingen van Scarlet-klanten meegeteld. De twee merken zijn al jaren onderdeel van éénzelfde bedrijf. Eind vorig jaar besloot Proximus, dat het moederbedrijf is, om Scarlet volledig in te lijven binnen Proximus.

Het is daarom niet verkeerd de twee internetleveranciers op te nemen onder één blok. Op alle vlakken doen de prestaties van Proximus in Vlaanderen onder. Toch springt voornamelijk het verschil in downloadsnelheid in het oog. Een vaste internetconnectie van Proximus levert een maximale downloadsnelheid van 78,53 Mbps op volgens de metingen.

Het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie bekritiseerde de slechte staat van het vaste internet van Proximus ook al.

lees ook

BIPT-studie geeft het vaste internet van Proximus een flinke buis

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home