Seagate verdubbelt snelheid HDD’s naar 524 MB/s via twee actuatoren

Seagate mach2

Met de lancering van de Seagate Exos 2X14 14TB brengt de harde schijfspecialist voor het eerst een model uit met twee actuatoren. In feite gaat het om twee 7 TB-HDD’s in één behuizing. De schijf maakt gebruik van één 12 Gb/s SAS-poort.

Seagate kondigde in 2017 al aan dat het aan een harde schijf werkte met twee actuatoren met een dubbele lees- en schrijfsnelheid als gevolg. Het heeft vier jaar geduurd, maar de eerste HDD’s met de zogenaamde Mach.2-technologie zijn klaar. Seagate stopt de technologie in primeur in de Exos 2X14 14 TB-schijf.

In feite gaat het om twee 7 TB-HDD’s die in één 3,5-inchbehuizing wordt gestopt die heliumverzegeld is. De interface toont ook twee logische drives die onafhankelijk beschikbaar zijn. De HDD kan je aansluiting op een SAS-aansluiting. Aan boord is een 256 MB cache en de schijven draaien aan 7.200 RPM. Volgens Seagate is de maximumsnelheid 524 MB/s en het maximumverbruik 13,4 watt. De gemiddelde lezen/schrijven IOPS zijn respectievelijk 304 MB/s en 384 MB/s.

Seagate roadmap

Op de roadmap zien we dat de technologie met twee actuatoren dit jaar richting de 20 TB moet kunnen klimmen en hoger. Tegen 2023 hoopt de harde schijfspecialist HDD’s van 30 TB en hoger te kunnen maken met Mach.2-technologie. Daarna wil het stelselmatig snel hoger klimmen richting meer dan 50 TB per HDD tegen 2026.

lees ook

Seagate verscheept derde zettabyte opslag in een recordtijd

Seagate mikt met deze HDD op onder andere hyperscalers en grote datacenters, big data-toepassingen, gedistribueerde bestandssystemen (Hadoop, Ceph) of back-up en herstel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home