Nieuwe SCSI-flash moet gebruikers van stokoude standaard helpen

Solid State Disks lanceert een nieuwe 3,5 inch-flashdrive voor oude SCSI-interfaces. Die biedt mogelijkheden voor gebruikers van legacy-infrastructuur.

Solid State Disks (SSDL) lanceert nieuwe opslag voor een oude standaard. De fabrikant introduceert flash-drives op maat van SCSI: de SCSIFlash-Fast. De Small Computer System Interface gaat al mee sinds 1981 en wordt wel nog onderhouden, maar is tegelijkertijd antiek. In verschillende sectoren zoals luchtvaart, defensie, de maakindustrie of telecommunicatie bestaan er nog wel legacy-systemen met SCSI-opslag. Die hardware is vaak kritiek, maar de componenten raken aan vervanging toe. Dat is een uitdaging, aangezien er geen exacte replica’s van verouderende SCSI-drives meer te krijgen zijn.

Kloon van oude drives

Het is voor dergelijke klanten dat SSDL een oplossing wil voorzien. De nieuwe drives zijn in staat om het gedrag van SCSI-HDD’s exact na te bootsen, met ondersteuning voor SASI, SCSI-1, SCSI-2 of Ultra3, en sectorformaten van 256, 512, 768, 1.024, 2.048 en 4.096 bytes. Het is bovendien mogelijk om data vanop een oude SCSI-HDD preventief te migreren naar de nieuwe drives. Vervolgens kan je de oude HDD’s vervangen door de nieuwe drives, zonder dat het achterliggende systeem een verschil detecteert.

SSDL maakt zich verder sterk dat de nieuwe drives stiller, sneller en meer betrouwbaar zijn en bovendien minder verbruiken. Voor legacy-gebruikers kan de SCSIFlash-Fast de oplossing zijn voor hun specifieke probleem. De drives zijn per direct beschikbaar, maar een prijs communiceert SSDL niet publiek.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home