Schneider Electric introduceert zijn kleinste enkelfasige ononderbroken stroomvoorziening ooit

schneider electric

Schneider Electric rolt zijn APC Smart-UPS Ultra, een 3kW 1U eenfasige ononderbroken voeding. De stroomvoorziening is ontwikkeld om meer kracht, flexibiliteit en controle te geven met de kleinst mogelijke voetafdruk. Daarnaast beweert Schneider Electric dat de APC Smart-UPS Ultra IT-professionals helpt om problemen rondom het toepassen van IT-infrastructuur in distributed edge omgevingen aan te pakken. 

Met zijn nieuwe APC Smart-UPS Ultra brengt Schneider Electric volgens eigen zeggen de kleinste en meest geavanceerde eenfasige UPS ter wereld uit. Bedrijven kunnen het overal installeren om te besparen op kosten, zonder dat ze concessies moeten maken op de kracht die ze nodig hebben. 

Schneider Electric verwacht dat de vraag naar elektriciteit in de IT-sector tegen 2030 met bijna 50% toeneemt. Het bedrijf publiceert deze cijfers in zijn Digital Economy and Climate Impact-rapport. Als het elektriciteitssysteem tegelijkertijd koolstofarmer wordt, neemt de uitstoot toe met slechts 26%. 

Schneider Electric wil eraan bijdragen om de stijging van uitstoot te verminderen en streeft daarom naar efficiëntieverbeteringen aan de IT- en energiekant. Het onderzoeksrapport benadrukt dat de opkomst van edge computing specifiek de aandacht vereist. Deze systemen zijn doorgaans minder efficiënt dan hyperscale datacenters.

Duurzame aandrijving door lithium-ion-batterijen

Met zijn APC Smart-UPS Ultra zet Schneider Electric alvast een stap richting meer duurzaamheid. De UPS is voorzien van een lithium-ion-batterij die is ontwikkeld om tot drie keer langer mee te gaan dan traditionele loodbatterijen. 

Onder normale omstandigheden hoeft de lithium-ion-batterij niet vervangen te worden. Ook verlagen de batterijen de totale eigendomskosten van de UPS, dankzij hun verdubbelde levensduur, lagere installatie- en onderhoudskosten en mindere koelbehoefte. 

EcoStruxure-updates voor hybride IT-beheer

Naast de toenemende vraag en de koolstofuitstoot die daarmee gepaard gaat, besprak Schneider Electric in zijn rapport ook de toenemende eisen aan digitale consumptie. Deze creëren een complexe omgeving van enterprise-, cloud- en edge-datacenters. 

Om de unieke uitdagingen van hybride IT-beheer tegemoet te komen, brengt Schneider Electric een aantal updates uit voor zijn EcoStruxure IT-software:

  • Verbeterde mogelijkheden voor beheer op afstand: Gebruikers kunnen op afstand de configuraties van een of meer apparaten/locaties wijzigen vanaf één gecentraliseerd platform met EcoStruxure IT Expert.
  • Verbeterde omgevingsbewaking: Gebruikers kunnen snel en efficiënt massaconfiguraties op afstand pushen voor beveiligingscamera’s, waarmee de beveiliging van kritieke infrastructuur wordt verhoogd. 
  • Verbeterde modellering en capaciteitsplanning op afstand: Met de nieuwe mogelijkheden van EcoStruxure IT Advisor kunnen gebruikers op afstand een onbeperkt aantal racks vergelijken en gemakkelijk de beschikbare capaciteit in kaart brengen. 

Het nieuwe APC Smart-UPS Ultra is gemaakt om EcoStruxure te ondersteunen en maakt cloud-based monitoring mogelijk. Het systeem geeft aanbevelingen op basis van data om prestaties te verbeteren en ‘wherever-you-go visibility’ mogelijk te maken over meerdere UPS-apparaten, legt Schneider Electric uit. De nieuwe UPS is vanaf september beschikbaar in Noord Amerika en wordt later dit jaar naar andere regio’s uitgerold.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home