Schneider Electric introduceert EcoStruxure Workplace Advisor

schneider electric

Schneider Electric kondigde tijdens een Smart Building Event een reeks flexibele digitale diensten aan voor slimme en moderne kantoren: De EcoStruxure Workplace Advisor. Deze dienst gebruikt real-time data en inzichten vanuit draadloze sensoren en andere apparaten om flexibele werkplekken mogelijk te maken, de gezondheid van medewerkers te verbeteren en facility services effectief te beheren. 

De nieuwe EcoStruxure Workplace Advisor levert voordelen op voor gebouwbeheerders en facility managers. Daarnaast maakt het kantoren klaar voor een nieuwe generatie op de werkvloer die vraagt om comfort en een naadloze werkervaring. “De nieuwe manier van werken die we vandaag de dag zien, vraagt om een ander design en aanpak van kantoorgebouwen om ze slimmer te maken”, aldus Hans Smid, Solutions & Technology Manager van Schneider Electric.

“Gebouwbeheerders worden uitgedaagd om op feiten gebaseerde beslissingen te nemen om niet gebruikte kantoorruimte toch efficiënt in te zetten, kosten van facilitaire diensten te verlagen en een comfortabele omgeving te garanderen. Daarnaast dringen werknemers, met name de millennials en generatie Z, aan op goede naadloze ervaringen die hun productiviteit en tevredenheid verhogen.”, vertelt Hans Smid. 

Slimme werkplekken

EcoStruxure Workplace Advisor biedt belangrijke analyses voor nieuwe en gerenoveerde kantoorgebouwen, onder andere bezettingsanalyses, gezondheidsanalyses, geolocatie en navigatie. Het systeem past zich continu aan met extra functionaliteiten.

Met bezettingsanalyses krijgen gebruikers op basis van realtime data inzicht in vrije bureaus, kantoren, vergaderruimtes en andere voorzieningen. Dit is handig voor gebouwbeheerders, omdat zij zo ruimtebehoeftes kunnen vaststellen en de indeling van werkplekken zo kunnen aanpassen dat het aansluit bij het daadwerkelijke gebruikt van ruimtes. Daarnaast kunnen medewerkers op elk moment zien welke ruimtes beschikbaar zijn. 

Gezondheidsanalyses helpen het welzijn van gebruikers te verbeteren en hun productiviteit te bevorderen. EcoStruxure Workplace Advisor houdt actief de temperatuur, luchtvochtigheid, CO2, geluid, licht en vluchtige organische stoffen bij. Het systeem vertaalt deze gegevens naar een Comfort Score van het pand. Het wordt hierdoor makkelijker om ruimtes te lokaliseren waar comfortproblemen zijn, om deze effectief aan te pakken.

Een andere functionaliteit van EcoStruxure Workplace Advisor is een mobiele navigatieapp. Medewerkers kunnen hiermee zien waar collega’s werkplekken, vergaderruimtes en voorzieningen zijn. De app biedt een digitale plattegrond die altijd up-to-date is. Dit verhoogt de productiviteit van medewerkers, bespaart tijd en voorkomt frustraties. 

Nieuwe IoT- en AI-technologie

EcoStruxure Workplace Advisor is mogelijk dankzij recente verbeteringen in IoT. Het systeem gebruikt big data-analyses om kantoorgebouwen optimaal te benutten en ze slimmer te maken. Het platform blijft zich constant verbeteren en is daardoor flexibel, schaalbaar en toekomstbestendig. Klantbehoeftes blijven zich ontwikkelen en het EcoStruxure Workplace Advisor verandert mee.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home