Samsung start massaproductie geheugen voor 12 GBps-SSD’s

samsung

Samsung start de massaproductie van zijn achtste generatie V-NAND-geheugen voor SSD’s. Dat geheugen moet nieuwe snelle PCIe 5.0-SSD’s mogelijk maken.

Samsung laat weten dat het de massaproductie van zijn 3D V-NAND-geheugen van de achtste generatie gestart is. Dat flash-geheugen is bedoeld voor SSD’s. De componenten zijn goed voor een snelheid van 2.400 MTps. In combinatie met een kwalitatieve controller kan het geheugen zo SSD’s met een theoretische transfersnelheid van meer dan 12 GBps mogelijk maken.

Om de snelheid optimaal te benutten, hebben de SSD’s een PCIe 5.0-inteface nodig over vier lanes. Samsung is verder karig met details over het geheugen, al zou de technologie 236 lagen gebruiken in een 3D-configuratie.

Efficiënte productiea

Volgens Samsung is de productieband voor het nieuwe geheugen geoptimaliseerd. De efficiëntie zou zo’n 20 procent hoger liggen per wafer, waardoor de kost voor eenzelfde hoeveelheid SSD’s daalt. Dat is goed voor de omzet van Samsung maar mogelijks ook voor de kost van nieuwe SSD’s.

Voorlopig zijn er bovendien enkel componenten aangekondigd. Op hardware die effectief gebruikt maakt van het nieuwe V-NAND-geheugen, is het nog even wachten. Het supersnelle flash-geheugen belooft interessant te zijn voor servertoepassingen waar hoge prestaties van belang zijn, zoals databaseworkloads. Ook in workstations kan het snelle opslaggeheugen zich bewijzen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home