Routerspecialist TP-link introduceert nieuwe Wifi 7-hardware

TP-link lanceert verschillende nieuwe routers en mesh-oplossingen geschikt voor de draadloze Wifi 7-standaard. Kmo’s krijgen hun eigen toestellen.

TP-link kondigde op CES heel wat nieuwe routers aan. Het gros van de vernieuwingen is bedoeld voor thuisgebruikers maar ook de kmo wordt niet vergeten. Onder het Omada-submerk voorziet TP-link twee nieuwe Wifi 7-toegangspunten: de Omada EAP780 en de Omada EAP770. Beide toestellen ondersteunen 22 Gbps via tri-band met 11 Gbps over Wifi 7. Voor connecties met kabel voorziet TP-Link twee 10 Gbs PoE++-poorten.

Ook grotere bedrijven

De Omada-toestellen kunnen volgens TP-link ook door grotere bedrijven ingezet worden. De Chinese routerspecialist denkt aan auditoria, vergaderruimtes en hotels. Je kan de toegangspunten monteren aan het plafond via B222000 en BE11000.

TP-link voorziet gecentraliseerd beheer via de Omada Cloud. De Omada-toestellen ondersteunen software defined networking en werken samen met Omada-routers en JetStream-switches van de fabrikant om een totaaloplossing te ondersteunen. Een prijs communiceert TP-link nog niet, beschikbaarheid staat gepland voor ‘binnenkort’.

Voor thuis

Verder introduceert TP-link verschillende nieuwe routers voor thuisgebruik. De Archer-reeks wordt uitgebreid, onder andere met de Archer B2900 waarvoor de fabrikant een best futuristisch design hanteert.

Het toestel komt met twee 10 Gbps-poorten bovenop die vier 2,5 Gbps-poorten. De maximale theoretische snelheid bedraagt 24,4 Gbps via quad-band en Wifi 7. De router krijgt verschillende kleine en meer budgetvriendelijke broertjes: de BE800, BE905 en BE550.

Tot slot breidt TP-link zijn mesh-capaciteiten voor thuis uit met de Deco95: een quadband Wifi 7-meshtoestel. De BE65-5G voegt daar nog 5G-connectiviteit aan toe.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home