Red Hat Device Edge brengt hybride cloud naar afgelegen sites

Red Hat

Red Hat kondigt de beschikbaarheid van Red Hat Device Edge aan. Daarmee kunnen organisaties bescheiden toestellen aan de uiteindes van hun netwerk integreren in het Linux/OpenShift-ecosysteem.

Red Hat lanceert op KubeCon Red Hat Device Edge. Dat is een aangepaste versie van MicroShift, dat op zijn beurt een lichtere variant is van Red Hat Openshift met een focus op Edge-functionaliteit. Red Hat Device Edge draait op een geoptimaliseerde versie van Red Hat Enterprise Linux. Device Edge heeft integraties met het Red Hat Ansible Automation Platform.

Het opzet is eenvoudig: steeds meer toestellen bevinden zich aan de zogenaamde edge van de digitale bedrijfsinfrastructuur, ver weg van het datacenter waar alle rekenkracht geparkeerd staat. Denk aan slimme schermen, verkoopterminals en machines op afgelegen sites. Het is interessant om op die edge-toestellen al eerste analyses van data uit te voeren, zodat het netwerk geen karrenvracht aan telemetrie moet versturen naar het centrale datacenter om van daaruit vast te stellen dat een toestel effectief niet in brand staat. Die analyse kan op de edge-locatie zelf gebeuren.

Kleine voetafdruk

De beperkte rekenkracht en netwerkcapaciteit van edge-locaties brengt uitdagingen met zich mee en daar wil Red Hat met Device Edge op inspelen. De oplossing heeft een zo klein mogelijke voetafdruk, met een erg licht besturingssysteem dat ruimte laat voor relevante workloads. Het platform is verder flexibel volgens Red Hat, met Red Hat Device Edge, Enterprise Linux en Podman voor kleinere statische omgevingen, en MicroShift voor meer dynamische situaties.

Alles wordt beheerd via dezelfde tools en processen, zodat Device Edge en OpenShift in één omgeving terechtkomen. Dat moet voor meer gebruiksgemak zorgen bij teams die IT- en OT-omgevingen moeten beheren. Red Hat ondersteunt verschillende types uitrol, van bare-metal en virtualisatie tot containers. Red hat Device Edge is per direct beschikbaar met volledige ondersteuning.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home