Qnap lanceert compacte TS-855eU-opslagserver voor serverracks

Qnap lanceert een nieuwe opslagserver op maat van racks. Daar zal de TS-855eU slechts de halve diepte van een klassieke server innemen.

Qnap lanceert de TS-855eU. Het bedrijf noemt dat ding een NAS maar in feite gaat het over een opslagserver. De TS-855eU hoort thuis in een rack en heeft een 2U short-depth-formaat. Daardoor past de compacte server in racks waar ruimte schaars is, of ventilatie een uitdaging vormt. De server is net geen 30 centimeter diep.

Binnenwerk

Het doosje van bescheiden formaat is uitgerust met een Intel Atom C5125. Dat is een bescheiden acht-core processor met een kloksnelheid van 2,8 GHz. De chip werd midden 2022 gelanceerd en wordt gebakken op het 10 nm-proces van Intel. Verder is er ruimte voor maximaal 64 GB aan DDR4 EEC-geheugen. Aangezien de TS-855eU een opslagserver is, mogen we de capaciteit voor HDD’s niet vergeten: je kan tot acht 3,5 inch SATA-drives in de server stoppen. Hotswappen wordt ondersteund.

Qnap voorziet nog twee 2,5 GbE-poorten en twee PCIe Gen 3 x4-sleuven om optioneel netwerkkaarten voor 10 GbE of 15 GbE te installeren. Er is ook ruimte voor twee M.2 NVMe-SSD’s, die opslag voor cache kunnen bieden.

Twee varianten

Tot slot merken we op dat de TS-855eU in twee varianten verschijnt. De TS-855eU-8G is het klassieke model, uitgerust met een enkele 250 watt PSU. De TS-855eU-RP-8G heeft meer marge met twee PSU’s van ieders 300 watt, waardoor de server redundantie geniet.

lees ook

Qnap introduceert 90 watt PoE++-switch op maat van kmo’s

Het toestel draait net als de andere NAS-oplossingen van Qnap op het eigen QuTS hero-besturingssysteem. Het ding krijgt certificatie van VMware en Microsoft (Hyper-V) mee. Een officiële adviesprijs communiceert Qnap niet, maar we vinden het basismodel van de server terg voor ongeveer 1.800 euro exclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home