Pure Storage optimaliseert platform voor AI en Nvidia

Pure Storage heeft nieuwe AI-gerelateerde functies toegevoegd aan zijn platform. Ook een diepere samenwerking met Nvidia staat op het programma.

Op zijn Pure//Accelerate in Las Vegas kondigt Pure Storage verschillende nieuwe functies aan voor zijn platform. De focus van de aankondigingen ligt – hoe kan het ook anders – op AI.

  • Storage Automation met Pure Fusion: Deze functie verenigt arrays en optimaliseert opslagpools voor zowel gestructureerde als ongestructureerde data, zowel on-premises als in de cloud. Pure Fusion is nu volledig geïntegreerd in de Purity-operating environment, die Pure Storage permanent blijft uitbreiden met upgrades.
  • Generatieve AI Copilot voor opslag: Dit is volgens Pure Storage de eerste AI-assistent voor opslagbeheer die data-inzichten gebruikt om opslagteams te begeleiden bij het oplossen van prestatie- en beheersproblemen en het voorkomen van beveiligingsincidenten. De Copilot gebruikt historische data en kennis van Pure Storage en klanten om teams te helpen om prestatie-problemen op te lossen en beveiligingsincidenten te voorkomen.

Data als AI-fundering

Pure Storage kadert de innovaties met een onderzoek waarmee het een open deur intrapt. Uit eigen onderzoek bij 1.500 CIO’s en besluitvormers blijkt immers dat 98 procent van de respondenten vindt dat hun data-infrastructuur moet verbeteren om AI-initiatieven te ondersteunen. Aangezien data de basis vormen voor alle AI-projecten, is dat een correcte conclusie. Om AI-projecten te ondersteunen, kondigt Pure Storage volgende nieuwigheden aan:

  • Evergreen//One voor AI: Dit is een AI-opslagdienst die gegarandeerde prestaties biedt voor GPU’s, wat belangrijk is voor training, inferentie en HPC-workloads. Het nieuwe SLA-model elimineert de noodzaak voor complexe planningen of overaankopen, door prestaties te leveren op basis van dynamische behoeften.
  • Veilige applicatiewerkruimtes: Met Kubernetes containerbeheer, beveiligde multi-tenancy en beleidsbeheer, kunnen bedrijven geavanceerde data-integraties realiseren tussen hun kritische data en AI-clusters zonder concessies te doen aan de veiligheid.

Samenwerking met NVIDIA

Wie geen goedkeuringsstempel van Jensen Huang krijgt, kan vandaag net zo goed inpakken lijkt het, dus aast ook Pure Storage om de zegen van de Nvidia-CEO. Pure Storage verwacht tegen eind 2024 gecertificeerd te zijn als opslagoplossing voor de NVIDIA DGX SuperPOD.

lees ook

Hackers aan de haal met metagegevens Pure Storage-klanten

Deze samenwerking bouwt voort op eerdere certificeringen en validaties met NVIDIA, en helpt bedrijven bij het versnellen van hun AI-initiatieven. Pure Storage’s Ethernet-gebaseerde opslagoplossing vereenvoudigt de integratie en uitrol van grootschalige AI-trainingen en inferentie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home