Proximus neemt partners onder de arm om uitrol glasvezel te versnellen

fiber

Proximus heeft akkoorden afgesloten met DELTA Fiber en Eurofiber om de uitrol van fiber-to-the-home in respectievelijk Vlaanderen en Wallonië op een kostenefficiënte manier te versnellen.

De operator heeft met beide partijen een Memorandum of Understanding ondertekend en gaat nu onderhandelen over de specifieke voorwaarden om samen een glasvezelnetwerk uit te bouwen in verschillende steden en wijken in Vlaanderen en Wallonië.

Onder voorbehoud van de ondertekening van een definitieve overeenkomst overwegen de partijen joint ventures op te richten voor het ontwerpen, bouwen, onderhouden en upgraden van het glasvezelnetwerk van Proximus. Dat netwerk wordt overigens ook aan andere wholesalepartners beschikbaar gesteld om hun diensten op aan te bieden.

2 miljoen aansluitingen

Het doel is om samen met DELTA Fiber in Vlaanderen 1,5 miljoen woningen en bedrijven in Vlaanderen op glasvezel te kunnen aansluiten. In Wallonië mikt de provider samen met Eurofiber op minstens 500.000 woningen en bedrijven. Proximus heeft als doel vooropgesteld om tegen 2025 zeker 2,4 miljoen woningen en bedrijven van glasvezel te voorzien. Vandaag biedt het over dat netwerk reeds 1 Gbps-internet aan.

DELTA Fiber is een Nederlands telecombedrijf dat in Nederland al meer dan 700.000 aansluitingen heeft verzorgd. Het Belgisch/Nederlandse Eurofiber is actief als leverancier van zakelijk internet via glasvezel, en heeft al meer dan 36.000 kilometer fiber in de grond liggen in België en de ons omringende landen.

Door zijn krachten te bundelen met deze partners zal Proximus enerzijds toegang krijgen tot hun knowhow en ervaring, en anderzijds efficiëntieverbeteringen kunnen doorvoeren om de glasvezeluitrol te versnellen en de dekking uit te breiden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home