Ook Schneider Electric verkondigt het evangelie volgens Nvidia op Innovation Summit

Schneider Electric schuift zich tijdens zijn Innovation Summit naar voor als een onmisbare partner voor het AI-datacenter van de toekomst. Een samenwerking met Nvidia moet die stelling kracht bij zetten.

Op de eerste grote Innovation Summit sinds de Covid-pandemie zet Schneider Electric zijn relevantie voor het datacenter van morgen in de verf. In de context van het datacenter is Schneider Electric gespecialiseerd in de ondersteunende elektrificatie en koeling van de IT-infrastructuur. Twee eerdere aankondigingen zetten die rol in de verf. Vorige maand lanceerde het bedrijf een AI-gedreven PUE-rapportage in zijn EcoStruxure-beheerssoftware, en Schneider toonde eveneens een referentie-architectuur voor de uitrol van AI-servers in het datacenter. Daarvoor ging het bedrijf in zee met Nvidia.

AI-evangelie

De samenwerking van Nvidia staat ook op de Summit centraal. Net als zowat alle andere grote tech-bedrijven wil ook Schneider Electric graag in één naam genoemd worden met ’s werelds meest gehypete AI-bedrijf. Het evangelie van Jensen Huang wordt verkondigd door apostel Dion Harris, Director Accelerated Data GTM bij Nvidia, en gelovige Pankaj Sharma, EVP Secure Power Division & Datacenter Business van Schneider.

We worden door Sharma gevraagd om even te reflecteren over een quote van Nvidia-CEO Jensen Huang: “Generatieve AI is de definiërende technologie van onze tijd. Samen met de meest dynamische bedrijven in de wereld kunnen we de belofte van AI realiseren voor iedere sector.” “Dit is mijn favoriete quote”, zegt Sharma. “Denk even na over wat hij zegt. Hier gaan we over twee tot drie jaar nog naar terugkijken.”

“De quote van Jensen vat alles perfect samen”, vindt Harris. “Nvidia wil flessenhalsen wegwerken in de uitrol van de nodige hardware met referentiedesigns. We willen voorkomen dat klanten Nvidia-servers kopen om daarna pas te ontdekken dat ze niet genoeg stroom aan een rack kunnen leveren om de servers te ondersteunen.”

Stroom en koeling

Kijken we voorbij de Wijze Woorden van Jensen, dan zien we enkele concrete problemen die Schneider en Nvidia willen oplossen. Voor AI-workloads stijgt de dichtheid van een datacenter-rack naar 60 kilowatt en meer, tot zelfs 150 kilowatt in extreme gevallen. Om dat te bolwerken, zijn een efficiënte elektriciteitstoevoer en een adequate koeling noodzakelijk. Voor Schneider staat het vast dat dergelijke racks op geen enkele realistische manier te rijmen zijn met luchtkoeling, dus wijst Sharma naar directe waterkoeling als oplossing.

We zien een datacenter-architectuur die de Coolant Distrubution Units (CDU’s) van Schneider in de verf zet, samen met Turbocor-chillers. De chillers en CDU’s maken deel uit van een design om directe vloeistofkoeling op een efficiëntie manier bij de servers te krijgen, terwijl de rest van het datacenter wel nog met luchtkoeling kan werken indien gewenst.

Totaalplaatje met Nvidia

Op de Innovation Summit toont Schneider Electric niets nieuws boven op de aankondigingen van vorige maand, maar de nauwe samenwerking met Nvidia valt wel op. Iedereen wil een Nvidia-vertegenwoordiger op het podium dezer dagen maar voor een infrastructuur-partij als Schneider Electric zijn we daar toch een beetje van verrast. Het toont aan hoe de uitrol van AI-servers met een hoge dichtheid enkel past in een totaalplaatje, en Schneider Electric wil op de Summit graag duidelijk maken dat het daar een essentieel deel van uitmaakt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home