Nvidia en VMware voorzien samen ondersteuning voor AI-workloads

VMware gaat in zee met Nvidia voor de bouw van een end-to-end-platform voor bedrijven die AI willen gebruiken, zowel in het datacenter als de cloud en de edge.

VMware bouwt samen met Nvidia een nieuw enterpriseplatform voor AI-workloads. Dat kondigden de twee bedrijven samen aan tijdens de virtuele editie van VMworld 2020. Concreet zal Nvidia zijn Nvidia GPU Cloud en NGC AI-software integreren met VMware vSphere. NGC krijgt verder integratie met VMware Cloud Foundation en Tanzu.

Het is de bedoeling van de twee organisaties om AI te democratiseren en op een behapbare manier naar organisaties te brengen die daar interesse in hebben. Via hun vertrouwde VMware-platform kunnen bedrijven zo AI-infrastructuur uitrollen waar dat beste uitkomt. De samenwerking maakt AI-implementatie mogelijk in het eigen datacenter, de cloud en aan de edge.

Ampere

Nvidia’s hardware is met de introductie van de op Ampere gebaseerde A100-gpu geschikter dan ooit voor gebruik in datacenters. De Ampere-architectuur maakt het immers mogelijk om de gpu op te splitsen of niet samen te voegen met andere gpu’s om zo rekenkracht op maat te bieden van een virtuele machine of container.

Nvidia benadrukt dat het niet alleen de hardware die die de samenwerking relevant maakt. De Nvidia GPU Cloud is bijvoorbeeld een uitgebreide catalogus van geoptimaliseerde software voor deep learning en HPC-toepassingen, gebouwd om optimaal te werken met de Nvidia-hardware. “Mensen zien ons als een hardwarebedrijf”, zegt Manuvir Das, Hoofd van Enterprise Computing en Senior Vice President van Product Engineering daarover. “maar er werken meer dan 2,3 miljoen ontwikkelaars met het Nvidia-ecosysteem.”

De samenwerking geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om cloudnative AI-toepassingen te ontwikkelen met NGC-software op vSphere, Cloud Foundation en Tanzu. De VMware-stack zorgt voor een consistente ervaring, of het doel nu is om een VM-toepassing te bouwen dan wel containers te gebruiken.

Hybride cloud

Nvidia gaat VMware verder helpen met de uitbouw van een hybride cloudarchitectuur. Dat initiatief heet Project Monterey en maakt gebruik van de slimme netwerkinterface van Nvidia. Essentieel voor het project zijn de SmartNIC’s gebaseerd op de Nvidia BlueField-2 data processing units.

De samenwerking tussen Nvidia en VMware toont twee dingen aan. Langs de ene kant zijn AI en deep learning stilaan mainstream geworden. Een bedrijf als VMware wil daarom een bevatbaar aanbod klaarstomen voor zijn klanten. Langs de andere kant heeft Nvidia zich ontpopt tot marktleider in AI. Zowel op hardware als op softwarevlak is het bedrijf één van de belangrijkste partners om AI- en deep learning mee uit te werken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home