NAS-tip: Preventie en bescherming tegen ransomware

synology

[ADVERTORIAL] Bescherm uzelf tegen geavanceerde malware en herstel uw gegevens en hardware.

In de afgelopen jaren hebben verschillende steeds geavanceerdere ransomware en andere malware-aanvallen de veiligheid van thuis- en zakelijke gebruikers bedreigd. En dat doen ze nog steeds. Brute force-aanvallen zijn eenvoudig te detecteren en – de meeste – zijn gemakkelijk te voorkomen met enkele voorzorgsmaatregelen.

Hieronder enkele statistieken:

  • 304 miljoen ransomware-aanvallen in 2020
  • 11 seconden is de tijd tussen elke aanval op bedrijven
  • 20 miljard is de totale wereldwijde schade veroorzaakt door deze aanvallen

Gebruikers van een NAS van Synology kunnen hun cyberbeveiliging eenvoudig verbeteren.

De basis leggen: 3-2-1

Alleen een goed gestructureerde back-upstrategie maakt gegevensherstel mogelijk wanneer dat nodig is. Als u net begint of als u al bezig bent met het heroverwegen van uw bestaande systeem, volg dan de 3-2-1 back-upregel:

  • 3 kopieën van uw gegevens; op 2 verschillende media; met ten minste één exemplaar off-site

Zodra u uw back-upstrategie hebt gestructureerd, kunt u onderstaande 5 tips toepassen voor het beschermen tegen ransomware-aanvallen:

1. Toegang voorkomen

De verspreiding van ransomware kan worden beperkt door het instellen van machtigingen voor bestanden en applicaties en door veilige toegangscredentials te configureren met gratis tools zoals Synology Secure SignIn en C2 Password.

2. Schakel automatische blokkering en accountbeveiliging in DSM in

Met Auto-block van Synology kunt u een IP-adres blokkeren na een vooraf bepaald aantal inlogpogingen. Dit helpt u uw NAS te beschermen tegen meerdere inlogpogingen vanaf dezelfde locatie en helpt ook tegen dat sommige programma’s zoveel mogelijk wachtwoorden proberen in te voeren.

Synology stelt ook een Account Protection optie voor die het risico verkleint dat accounts met brute kracht worden aangevallen. Met deze optie kunt u een periode en een aantal inlogpogingen instellen waarin clients moeten inloggen voordat ze worden gemarkeerd door het NAS-systeem en niet-vertrouwde clients worden.

3. Apparaatbeveiliging

Oudere systemen lopen een hoger risico. Werk alle NAS’en samen met Synology CMS bij en bescherm andere apparaten met behulp van groepsbeleid in Synology Directory Server en C2 Identity.

4. Controleer op kwetsbaarheden

Synology Security Advisor helpt u beveiligingsrisico’s te minimaliseren door aanbevolen wijzigingen door te voeren op basis van routinematige scans op malware, kwetsbare configuraties en abnormale aanmeldingsactiviteiten. Met Synology Security Advisor kunt u vooraf gedefinieerde beveiligingsbaselines selecteren of essentiële beveiligingscontroles aanpassen die configuratieproblemen en cyberdreigingen identificeren, maar ook een scanschema instellen om de systeemintegriteit te waarborgen wanneer bestanden worden gewijzigd en verouderde pakketten identificeren die moeten worden bijgewerkt.

5. Vermijd verdachte bestanden

Spam- en phishing-e-mails met verdachte bestanden is een veelgebruikte methode om ransomware te verspreiden. Synology MailPlus biedt sterke antimalware- en antispambescherming.

Waarom kiezen voor Synology?

Synology-producten bevatten preventie- en hersteloplossingen om gegevens en hardware te beschermen of te herstellen.

Bovendien is het Synology Product Security Incident Response Team (PSIRT) verantwoordelijk voor het reageren op beveiligingsincidenten op Synology-producten. De PSIRT beheert de ontvangst, het onderzoek, de coördinatie en de openbare rapportage van informatie over beveiligingskwetsbaarheden op Synology-producten. Zo bieden ze snelle en persoonlijke ondersteuning in geval van nood.


Dit is een commerciële bijdrage van Synology. Op zoek naar een Synology NAS? Klik hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home