Microsoft waarschuwt opnieuw: einde ondersteuning Windows Server 2012 gepland voor oktober

Een gewaarschuwd mens is er twee waard: Microsoft stopt op 10 oktober van dit jaar finaal met de ondersteuning van Windows Server 2012. Wie naar Azure verhuist, koopt zich wel wat extra tijd.

Het staat al even vast, maar nu waarschuwt Microsoft opnieuw. Op 10 oktober van dit jaar stopt de ondersteuning van Windows Server 2012 finaal. Daarmee komt er een einde aan de technische ondersteuning en patches voor beveiligingsupdates. Vanaf 10 oktober is het met andere woorden niet meer verantwoord om Windows Server 2012 te gebruiken. In 2018 eindigde de mainstream-ondersteuning voor het besturingssysteem al en kwam er een einde aan de verbeteringsupdates.

ESU

Zoals steeds is het wel mogelijk om Extended Security Updates (ESU)aan te kopen. Onder het ESU-programma biedt Microsoft nog maximaal drie jaar aan beveiligingsupdates, tot 13 oktober 2026. Die updates zijn wel enkel tegen betaling te krijgen.

Klanten kunnen ook upgraden naar iets actuelere software zoals Windows Server 2022. Het is immers geen langetermijnoplossing om workloads te blijven ondersteunen met het intussen wel erg verouderde besturingssysteem.

Migreren naar Azure

Microsoft biedt klanten nog een alternatief: je kan je Windows Server 2012-workloads naar Azure migreren. In de cloud voorziet Microsoft nog wel (gratis) updates. Logisch, want in ruil daarvoor teken je wel in op het cloudaanbod van Redmond.

Microsoft laat ook nog weten dat de Extended Security Updates voor Windows Server 2008/R2 op 10 januari finaal aflopen, al komt dat hopelijk voor niemand als echt nieuws.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home