Micron lanceert SSD’s voor datacenters gebouwd met 176-Layer NAND

Micron lanceert een reeks SSD’s geschikt voor datacenters. Alle producten zijn gebaseerd op de 176-Layer NAND chips en dat is een primeur.

De 7450-serie van Micron is beschikbaar, kondigt het bedrijf aan. Volgens Micron is de serie het antwoord op de unieke behoeften van datacenter-workloads.

Met de serie brengt de flashgeheugen-gigant de eerste SSD’s op de markt die gebouwd zijn met 176-Layer NAND. De producten beschikken dus over 176 layers opslagcellen.

De schijven beschikken over capaciteiten gaande van 400 GB tot 15,36 TB. De ‘Pro’-toestellen beschikken over meer opslagplaats, maar zetten informatie slechts één keer per dag over naar een NAND-flashgeheugenchip. ‘Max’-schijven bevatten minder opslagplaats, wat ten goede komt van het aantal bewaarmomenten.

Verder leveren de nieuwe SSD’s tot 1 miljoen willekeurige IOPS op schijven met een hogere capaciteit, veel hoger dan het gemiddelde IOPS waar een SSD over beschikt. De SSD’s zijn zeer geschikt voor datacenter-workloads. Micron belooft een latentie van minder dan 2 milliseconden voor 99,9999% van veel voorkomende workloads, voor de 7450 SSD.

Momenteel is de 7450-serie in handen van een geselecteerde groep klanten. Micron stelt de serie algemeen beschikbaar in april.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home