Linksys combineert 5G en Wifi 6 in nieuwe hardware

Op CES kondigt Linksys zes nieuwe producten aan gericht op de nieuwste draadloze standaarden. Een combinatie van 5G en Wifi 6 in de hardware moet connectiviteit naar overal brengen.

Linksys introduceert zes nieuwe producten op de CES-beurs in Las Vegas. Eerst zijn er vier toestellen gericht op 5G. Die tonen aan hoe belangrijk 5G is in hoofde van de fabrikant, maar zijn voor onze markt nog niet zo relevant aangezien het lot van 5G in België momenteel gekoppeld is aan de competentie van onze politici in de vorming van een regering.

5G

Het uitgebreidste product is de Velop 5G Mesh Gateway. Dat toestel combineert een 5G-modem met een Wifi 6 router en dient om 5G om te zetten naar een signaal voor je thuis- of kantoornetwerk. Sinds de uitwerking van 5G is er al sprake van de mogelijkheid om het draadloze signaal als alternatief voor een bekabelde verbinding in te zetten voor traditionele netwerken. Zeker in landelijke gebieden waar het voor operatoren niet interessant is om kabels te leggen die snel internet ondersteunen, is dat een interessante optie. De Velop 5G Mesh Gateway kan een dergelijke verbinding ondersteunen. De oplossing past zoals de naam suggereert in de Velop-line-up van mesh-toestellen van de fabrikant.

De 5G Mobile Hotspot met Wifi 6 doet hetzelfde, maar voor onderweg. De router vertaalt een 5G-signaal in een Wifi 6 signaal en is zo handig voor bijvoorbeeld kampeerders. Aansluitend komt Linksys met een 5G-modem zonder ingebouwde router-functionaliteit. De lijst van 5G-aankondigingen sluit af met een millimeterwave 5G-oplossing voor buiten.

Wifi 6

Linksys introduceert ook nog twee klassiekere Wifi 6-toestellen. De MR9600 is een Dual-Band Wifi 6-router met mesh-functionaliteit. Ook dit toestel werkt samen met de Velop-producten van de fabrikant. Linksys claimt een maximale doorvoersnelheid van 6.000 Mbps via een 8-stream simultane dualband-verbinding gebruik makend van de beschikbare 2,4 GHz en 5 GHz-banden. Het spreekt voor zich dat je endpoints compatibel moeten zijn met Wifi 6 om van de hoogste snelheden te kunnen genieten.

Aansluitend is er het AX4200 Velop Wifi 6-systeem. Dat is een totale mesh-oplossing met Wifi 6 aan boord. De maximale doorvoersnelheid bedraagt hier 4.200 Mbps. De MR9600 komt in de lente beschikbaar en krijgt een adviesprijs van 399,99 dollar mee, de AX4200 staat gepland voor de zomer aan 299,99 voor één node. Prijs en beschikbaarheid van de 5G-toestellen communiceert Linksys nog niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home