Lenovo rolt nieuwe HCI-systemen uit met Nutanix, Microsoft en Vmware

Lenovo

Lenovo lanceert drie nieuwe ThinkAgile HCI-servers in samenwerking met Nutanix, Microsoft en Vmware. Voor het eerst kiest de Chinese fabrikant voor AMD-cpu’s.

Lenovo lanceert drie nieuwe ThinkAgile HCI-toestellen in samenwerking met drie verschillende softwarespecialisten. Het brede portfolio moet klanten de vrijheid van keuze geven in de softwareaanpak die ze verkiezen.

Het eerste systeem is de ThinkAgile HX, voorzien van twee AMD Epyc-processors aan de binnenkant. Dat toestel is hardwarematig al een buitenbeentje aangezien Lenovo traditioneel trouw bleef aan Intel voor zijn ThinkAgile-servers. Concreet kiest Lenovo voor de 64 core AMD Epyc-servers van de nieuwste generatie, goed voor maximaal 128 rekenkernen aan de binnenkant. Dat zorgt ervoor dat klanten meer compute in eenzelfde 1U-vormfactor kunnen gebruiken. Deze machine levert Lenovo in samenwerking met Nutanix.

Microsoft en Vmware

Met Microsoft introduceert de serverspecialist de ThinkAgile MX Azure Stack HCI Edge. Dit toestel moet het eenvoudiger maken voor hyperconverged-klanten om data te bewegen tussen de edge, on-premises-omgevingen en publieke datacenters. De server complementeert het bestaande ThinkAgile MX-aanbod en maakt Azure Stack HCI en Azure Stack hub tot aan de edge beschikbaar.

Tot slot slaat Lenovo de handen in mekaar met Vmware voor de lancering van de ThinkAgile VX-reeks. ThinkAgile VX wordt aangedreven voor Vmware vSAN en is zowel vSAN als SAP HANA-gecertifieerd. De servers zijn compatibel met NVMe-SSD-opslag wat voor snellere en responsievere databases moet zorgen.

De drie nieuwe ThinkAgile-systemen komen in de loop van volgende maand beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home