LCL opent nieuw Tier III-datacenter in Aalst na 15,5 miljoen euro investering

LCL Brussels-West

Datacenterspecialist LCL opent in Aalst zijn vijfde datacenter in België. Het investeerde 15,5 miljoen euro in de nieuwe site en is de eerste Belgische site die naast een Tier III-ontwerpcertificaat ook een Tier III-bouwcertificaat haalt.

In de aankondiging legt LCL veel nadruk op die dubbele Tier III-certificering via Uptime Institute, volgens hen de allereerste in België. Allereerst werd het ontwerp van het datacenter in 2019 al bekroond met een Tier III-certificaat. Nadien testte het instituut of de geplande vermogens en capaciteiten ook effectief werden behaald. Hiervoor werden loadbanken geïnstalleerd voor de simulatie van stroomverbruik en warmtebronnen die vergelijkbaar zijn met die van serverracks. Zo werd onder andere gecontroleerd of het koelingssysteem de geproduceerde warmte aankon.

De Tier III-classificatie staat voor een infrastructuur die ‘concurrently maintainable’ is. Dat betekent dat je op elk onderdeel het onderhoud kan doen terwijl het datacenter gewoon functioneert.

LCL Brussels-West

Laurens van Reijen, managing director van LCL. “In vergelijking met andere organisaties hanteert Uptime Institute strengere voorwaarden. Ze is ook de ontwikkelaar van de Tier-standaard. Het instituut heeft bovendien het meest ervaring in sectoren waar redundantie nog belangrijker is dan gemiddeld, zoals in de financiële en verzekeringswereld. We zijn fier dat we het Tier III Constructed Facility certificaat hebben behaald, aangezien ongeveer tachtig procent van de door Uptime Institute gecertificeerde Europese datacenters alleen gecertificeerd zijn voor het design.”

Het nieuwe datacenter in Aalst draagt de officiële naam LCL Brussels-West en heeft 15,5 miljoen euro gekost. In dat bedrag zit ook de aankoop van het terrein dat in de toekomst nog ruimte biedt voor uitbreiding. Vandaag is het datacenter 1.950 m² groot, bijna drie keer meer dan het bestaande datacenter op de site.

Naast het Tier III-certificaat is het datacenter ook conform de standaarden ISO 45001, ISO 14001, ISO 27001, ISO 9001, ISAE 3000 en ISAE 3402 type II om risico’s te beheersen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home