LCL breidt datacenter in Antwerpen uit

LCL datacenter

Datacenterspecialist LCL breidt zijn datacenter in Antwerpen uit met een nieuwe datazaal van 200 m². De extra ruimte biedt plaats voor een zeventigtal racks en brengt de totale oppervlakte van het datacenter op 500 m².

LCL heeft de maximumcapaciteit van zijn datacenter in Antwerpen bereikt, waardoor uitbreiding noodzakelijk werd. De extra datacenterruimte is beschikbaar vanaf oktober.

“Ons datacenter in Diegem is meer centraal gelegen, dicht bij Brussel, maar veel van onze klanten bevinden zich buiten de hoofdstad”, zegt Laurens van Reijen, managing director van LCL. “Om dichter bij onze klanten te staan en ze van daaruit te kunnen blijven bedienen, hebben we de extra ruimte gecreëerd. We willen steeds beschikbaar zijn en blijven dus investeren in bijkomende capaciteit voor onze bestaande en nieuwe klanten.”

Het gaat om een totale investering van 600.000 euro. Naast de uitbreiding van de oppervlakte werden ook een nieuwe generator, uninterruptible power supply, branddetectie, koeling en een extra toegangssluis geïnstalleerd. Dat is nodig om de veiligheid te verhogen en een minimum bedrijfscontinuïteit van 99,98 procent te garanderen.

Twee jaar geleden heeft LCL reeds de elektrische installaties in het Antwerpse datacenter volledig vernieuwd. De datacenterspecialist heeft daarnaast nog faciliteiten in Diegem en Aalst.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home