Interxion opent vierde Belgische datacenter in Zaventem

Datacenter Interxion BRU4

De site BRU4 meet ongeveer 6.700 m² en moet tegen midden 2023 klaar zijn. Het gaat om een investering van meer dan 100 miljoen euro.

Het nieuwe datacenter biedt organisaties de ruimte om IT-infrastructuur te hosten en om verbinding te maken met PlatformDigital. Die laatste is een product van Digital Realty om netwerkprestaties te optimaliseren, de beveiliging en beheer van de infrastructuur te verbeteren en om de data-infrastructuur nabij de gebruikers, netwerken en clouds te brengen.

Het datacenter is ontworpen om op 100% hernieuwbare energie te draaien. Digital Realty heeft als een van zijn wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen om zijn directe koolstofemissies tegen 2030 met 68% en zijn passieve emissies met 24% te verminderen.

“De vraag naar datacentercapaciteit in Brussel blijft groeien, vooral door een sterke toename van het aantal Belgische bedrijven dat naar de cloud migreert en hybride IT-modellen invoert. Als direct antwoord op deze groeiende vraag bouwen we BRU4, dat bedrijven de broodnodige capaciteit zal bieden om efficiënt te schalen,” zegt Dirk van de Geer, Managing Director, Interxion België.

Razendsnelle datagroei

In 2020 werd Interxion een onderdeel van Digital Realty, een wereldwijde leverancier van cloud- en carrier-neutrale datacenter-, colocatie- en interconnectie-oplossingen. Digital Realty haalde met de overname van Interxion 54 carrier- en cloud-neutrale datacenters in 11 Europese landen en 13 steden binnen.

In een onderzoek van Digital Realty rond de intensiteit van de datagroei bij Global 2000-ondernemingen, blijkt dat bedrijven tegen 2024 data zullen creëren aan een snelheid van 1,4 miljoen gigabytes per seconde.

“Om deze gegevensexplosie te beheren, zullen bedrijven een toename van meer dan 40% in rekenkracht nodig hebben”, zegt David Louis, Sales Manager bij Interxion België. “Met de uitbreiding van onze Brusselse campus verwachten we de computer-, opslag- en kwaliteitsinfrastructuur voorhanden te hebben om bedrijven in staat te stellen over te schakelen op een meer datavriendelijk hybride IT-model en hen te helpen deze data-economie het hoofd te bieden.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home